Ελλάδα

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Και δεύτερος δημοτικός υπάλληλος θετικός στον ίό

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Και δεύτερος δημοτικός υπάλληλος θετικός στον ίό
Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Ακόμα ένα κρούσμα εργαζόμενου στον Δήμο της πόλης προκαλεί ανησυχία, μιας και η διασπορά στην κοινότητα μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω.

Ακόμα ένας εργαζόμενος στον Δήμο Θεσσαλονίκης βρέθηκε θετικός στον ιό, ο οποίος παραμένει σε κατ΄οίκον περιορισμό. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης εκτός από τον γάμο, που λειτούργησε ως εστία μετάδοσης, έχουν εμφανιστεί κρούσματα σε δημόσιες υπηρεσίες, όπως σε εφορία αλλά και σε νοσοκομείο. Ο εργαζόμενος στον Δήμο Θεσσαλονίκης δουλεύει στο τμήμα καυσίμων, το οποίο στεγάζεται στον χώρο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Την Δευτέρα βρέθηκε θετικός ένας οδηγός του Γραφείου Κίνησης Οχημάτων Καθαριότητας.

Ο εργαζόμενος επικοινώνησε περίπου στις 8.00 το βράδυ της Τρίτης 5 Αυγούστου με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας του, αναφέροντάς του πως παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα. Αμέσως έγινε συνεννόηση του Δήμου Θεσσαλονίκης με το νοσοκομείο αναφοράς «ΑΧΕΠΑ», ώστε ο δημοτικός υπάλληλος να υποβληθεί εκτάκτως σε τεστ, από το οποίο και προέκυψε ότι ήταν θετικός.

Απολύμανση στους χώρους – Καραντίνα στο δεύτερο άτομο που δουλεύουν μαζί

Αμέσως μόλις εμφανίστηκε το ύποπτο κρούσμα δόθηκε εντολή από τη Δημοτική Αρχή για τη διενέργεια απολύμανσης στον χώρο, η οποία και πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ. Στο τμήμα καυσίμων εργάζεται ακόμη ένα άτομο, το οποίο, παρ’ ότι δεν έχει εμφανίσει σχετικά συμπτώματα, στο πλαίσιο των πρωτοκόλλων που ενεργοποιούνται επίσης εξαιρέθηκε από την υπηρεσία του και παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Δεν ήταν στον ίδιο χώρο με αυτόν που εργαζόταν το πρώτο κρούσμα

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει καμία χωρική συνάφεια με τον χώρο του αμαξοστασίου, όπου εργαζόταν ο οδηγός που προ διημέρου βρέθηκε θετικός στον κορoνοϊό, έχοντας εκτεθεί στον ιό μετά το πέρας και εκτός του χώρου δουλειάς του, χωρίς έκτοτε να έχει προσέλθει στην εργασία του.

Προληπτικά τεστ ζήτησε ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας επικοινώνησε το βράδυ της Τρίτης 5 Αυγούστου με τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτη Αρκουμανέα, ζητώντας του στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού να προγραμματιστούν νέα προληπτικά τεστ σε εργαζόμενους του Δήμου Θεσσαλονίκης. Εξάλλου, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας για το ίδιο θέμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, για να υπάρξει συντονισμός σε από κοινού ενέργειες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments