Αθλητισμός

Γουλβς – Ολυμπιακός: Έτοιμοι για την πρόκριση οι «ερυθρόλευκοι»

Γουλβς – Ολυμπιακός: Έτοιμοι για την πρόκριση οι «ερυθρόλευκοι»
Γουλβς - Ολυμπιακός: Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ταξίδεψε στο «Μολινό» αποφασισμένη να προκριθεί στο Final-8 του Europa League.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο «Μολινό» για να αντιμετωπίσει τη Γουλβς στη ρεβάνς του 1-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς να έχουν πανηγυρίσει τον τίτλο του πρωταθλήματος στην Ελλάδα και να θέλουν όσο τίποτα να προχωρήσουν και στην Ευρώπη. Η ομάδα του Πειραιά με νίκη ή ισοπαλία με περισσότερα γκολ από ό, τι στον πρώτο αγώνα στην Ελλάδα παίρνει την πολυπόθητη πρόκριση.

Δείτε βίντεο από το ταξίδι του Ολυμπιακού προς την Αγγλία

Στον πρώτο αγώνα οι «ερυθρόλευκοι», παρότι έπαιζαν χωρίς κόσμο, λόγω του κορωνοϊού, αλλά και με δέκα παίκτες για 60 λεπτά, καθώς στο 29’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Ρούμπεν Σεμέδο, δεν λύγισαν απέναντι στη Γουλβς, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 1-1, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια για τη φάση των «16» του Europa League.

Οι Πειραιώτες, μάλιστα, θα μπορούσαν να είχαν πάρει ακόμα και τη νίκη, εάν η τύχη δεν τους γύριζε την πλάτη στο 67’. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς σε ένα ακόμα μεγάλο ευρωπαϊκό παιχνίδι ήταν εξαιρετική στο κομμάτι της τακτικής και προηγήθηκε στο 54’ με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Όμως, λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, η Γουλβς κατάφερε με ένα τυχερό γκολ του Ραούλ Νέτο να ισοφαρίσει σε 1-1. Ένα γκολ, που μπήκε μετά από κόντρα στον Μπουχαλάκη και αφού η μπάλα άλλαξε πορεία και μπέρδεψε τον Σα.

Ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι έπαιξε για πάρα πολύ ώρα με παίκτη λιγότερο κατάφερε να μείνει όρθιος και πλέον στη ρεβάνς της Αγγλίας θα τα δώσει όλα για να πάρει τη μεγάλη πρόκριση στους «8» του Europa League.

Δείτε φωτογραφίες από την προπόνηση του Ολυμπιακού στην Αγγλία

Καλή η παράδοση του Ολυμπιακού με τον Μαρτίνς στην Αγγλία

Το έργο των Πειραιωτών δεν είναι εύκολο απέναντι στη Γουλβς και μάλιστα επί αγγλικού εδάφους. Από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» επί των ημερών του Πέδρο Μαρτίνς έχουν δείξει ότι μπορούν να τα καταφέρουν και στα γήπεδα της Premier League. Το έχουν κάνει κι άλλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν και μάλιστα τα δείγματα που υπάρχουν είναι ενθαρρυντικά. Ο Ολυμπιακός για να περάσει στην επόμενη φάση πρέπει να σκοράρει. Μπορεί να το κάνει; Η ιστορία μας έχει δείξει ότι μπορεί να το κάνει.

Συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2018 ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε στα προκριματικά του Europa League τη Μπέρνλι την οποία είχε νικήσει 3-1 στον Πειραιά και στη ρεβάνς στην Αγγλία πήρε το 1-1 και πέρασε. Σκόραρε και μάλιστα πρώτος ο Ολυμπιακός σε εκείνο το ματς.

Το ίδιο έχει κάνει και σε άλλες δύο περιπτώσεις με τον Μαρτίνς η ομάδα του Πειραιά. Για τους ομίλους του Champions League προηγήθηκε 0-2 στο Λονδίνο της Τότεναμ. Έχασε εκείνο το παιχνίδι έπειτα από το μοιραίο λάθος του Γιασίν Μεριά. Αποκορύφωμα των επιτυχιών είναι το ματς του περασμένου Φλεβάρη με την Άρσεναλ στο Λονδίνο. Πάλι πρώτος σκόραρε και έφυγε νικητής. Με τον Μαρτίνς στον πάγκο του ο Ολυμπιακός τα καταφέρνει περίφημα απέναντι σε ομάδες του Νησιού και στόχος του είναι να δώσει συνέχεια σε αυτό το πολύ καλό σερί που έχει δημιουργήσει.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε χωρίς (άλλα) προβλήματα, με μία σχετικά «χαλαρή» προπόνηση το βράδυ της Τετάρτης (5/8) στο «Μολινό», την προετοιμασία του για την αποψινή (Πέμπτη 6/8) μεγάλη ρεβάνς με τη Γουλβς για τους «16» του Europa League και πλέον μετράει αντίστροφα, για το μεγαλύτερο παιχνίδι του στα Κύπελλα Ευρώπης τα τελευταία χρόνια.

Ποιοι θα παίξουν

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν αναμένεται να κάνει… εκπλήξεις στην ενδεκάδα των πρωταθλητών Ελλάδας. Και θα «πατήσει» στη γνωστή «συνταγή» του 4-3-3, που οδήγησε τον Ολυμπιακό μέχρι εδώ. Ένα… βήμα από τα προημιτελικά του Europa League και το Final-8 που θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 21 Αυγούστου σε τέσσερα γήπεδα της Γερμανίας. Η απουσία του -μεγάλου άτυχου- Ζοσέ Σα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει ο προπονητής του Ολυμπιακού, όμως άπαντες στους «ερυθρόλευκους» περιβάλλουν με απόλυτη εμπιστοσύνη τον Μπόμπι Αλέν, που θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Πορτογάλο γκολκίπερ κάτω από τα γκολπόστ των Πειραιωτών.

Στο κέντρο της άμυνας οι Σισέ και Μπα θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο (θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Σεμέδο), ενώ ο Ελαμπντελαουί αναμένεται να είναι έτοιμος (μετά το μικροπρόβλημα που αντιμετώπισε τις προηγούμενες μέρες) και θα καλύψει το δεξιό άκρο, με τον Τσιμίκα να παίρνει θέση στο αριστερό.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, η τριάδα των Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη, Καμαρά θα αναλάβει εκ νέου όλη τη… βρώμικη δουλειά, ενώ στα «φτερά» της επίθεσης ο Μασούρας έχει προβάδισμα έναντι του Ραντζέλοβιτς για τη μία θέση, δεδομένου ότι η άλλη θα καλυφθεί από τον Βαλμπουενά. Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να ξεκινήσει ο πρώτος σκόρερ του εφετινού Ολυμπιακού, Γιουζέφ Ελ-Αραμπί, με τον Χασάν να μένει στον πάγκο και να είναι έτοιμος ανά… πάσα στιγμή εφόσον χρειαστεί.

Την αποστολή των «ερυθρολεύκων» συμπληρώνουν οι: Τζολάκης, Καραργύρης, Μαρτίνης, Καφού, Φορτούνης, Γκασπάρ, Χασάν, Λοβέρα, Μασούρας, Παπαδόπουλος, Σουρλής, Τοροσίδης, Ξενιτίδης. Μαζί με την ομάδα ταξίδεψε κανονικά στην Αγγλία και ο Σεμέδο, ευελπιστώντας πως ο Ολυμπιακός θα πάρει τη μεγάλη πρόκριση για να τον ακολουθήσει στα γερμανικά γήπεδα για το Final-8.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments