Ελλάδα

Τρία εντελώς αντιφατικά μέτρα για τον κορωνοϊό που ψήφισε η κυβέρνηση

Τρία εντελώς αντιφατικά μέτρα για τον κορωνοϊό που ψήφισε η κυβέρνηση
Με αυτά τα μέτρα ελπίζει η κυβέρνηση να αλλάξει η επιδημιολογική εικόνα.

Τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στην κυβέρνηση, αλλά και στους επιστήμονες που βλέπουν μέρα με την ημέρα να αυξάνονται τα κρούσματα σε διάφορες περιοχές της χώρας, με την Αττική και τη Θεσσαλονίκη να κατέχουν τη θλιβερή πρωτιά. Το άνοιγμα των συνόρων, αλλά και η χαλάρωση των μέτρων μετά το lockdown, όπως και η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν την πανδημία κυρίως οι νέοι, είναι ο συνδυασμός που έχει κάνει τους λοιμωξιολόγους να κρούουν καμπανάκι και την κυβέρνηση να φέρνει μέτρα για την διασπορά του κορωνοϊού.

Τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός κρουσμάτων πηγαίνει σταθερά πάνω από 100- 110 την ώρα που η “κόκκινη” γραμμή ήταν τα 40 με 50 κρούσματα. Αυτή η ραγδαία αύξηση είχε ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση να εξαγγείλει μέτρα, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς. Ενώ η κρισιμότητα της κατάστασης έφερε και πάλι μπροστά στις οθόνες μας το δίδυμο Τσιόδρα Χαρδαλιά. Μερικά όμως από τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση είναι εντελώς αντιφατικά αν τα εξετάσει κανείς.

Το ένα από τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση ήταν να απαγορεύσει τα πανηγύρια για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Για Σεπτέμβριο ακόμη δεν γνωρίζουμε κάτι. Αλλά ανάλογα με την κατάσταση ενδέχεται το μέτρο να παραταθεί. Οι εικόνες συγχρωτισμού και τα βίντεο που έδειχναν κόσμο να χορεύει και να μην τηρεί καμία απόσταση μεταξύ του έκανε την κυβέρνηση, ύστερα και από εισήγηση των επιστημόνων, να πάρει το συγκεκριμένο μέτρο.

Έτσι φέτος το καλοκαίρι η Γωγώ Τσαμπά δεν θα τραγουδήσει “τα καγκέλια” προς απογοήτευση χιλιάδων θαυμαστών, που περίμεναν να πάνε σε κάποιο από τα πανηγύρια της. Ωστόσο, έρχεται το μέτρο που ουσιαστικά είναι αντιφατικό το οποίο λέει ότι στο γαμήλιο γλέντι επιτρέπονται έως και 100 άτομα. Προφανώς αυτή η απόφαση πάρθηκε γιατί οι γάμοι δεν είναι πανηγύρια- τουλάχιστον όχι τη μέρα του γάμου, γιατί το μετά είναι για άλλο άρθρο.

Το δεύτερο αντιφατικό μέτρο έχει να κάνει με τους όρθιους στα μπαρ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης και ύστερα από εισήγηση των επιστημόνων απαγορεύονται οι όρθιοι πελάτες στα μπαρ. Προφανώς για να μην δημιουργούνται μεγάλα ανθρώπινα πηγαδάκια. Ενώ μπορούν να μπουν κάποια τραπεζοκαθίσματα. Από την άλλη όμως επιτρέπονται οι όρθιοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφορά, αρκεί να μην υπάρχουν υπεράριθμοι. Αυτός ήταν και ένας λόγος που ανακλήθηκαν άδειες και αυξήθηκαν τα δρομολόγια.

Και το τρίτο αντιφατικό μέτρο που πήρε η κυβέρνηση απέναντι στη διασπορά του κορωνοϊού είναι η αναστολή αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, αλλά επιτρέπεται κανονικά η χερσαία σύνδεση! Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού από αυτές τις χώρες έχει διακόψει την αεροπορική και θαλάσσια σύνδεση μέχρι τις 15 Αυγούστου. Ωστόσο, μπορεί κάποιος να έρθει από τα χερσαία σύνορα με αμάξι ή λεωφορείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments