Διεθνή

ΗΠΑ κορωνοϊός: Άλλοι 1.262 θάνατοι καταγράφηκαν

ΗΠΑ κορωνοϊός:  Άλλοι 1.262 θάνατοι καταγράφηκαν
ΗΠΑ κορωνοϊός: Ο Τράμπ δηλώνει ότι ο ιος θα εξαφανιστεί.

Συνεχίζεται η καταγραφή θανάτων από κορωνοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον αριθμό να ξεπερνά τους 1200 μέσα σε ένα 24ωρο, φθάνοντας τους 1262, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς. Ο ημερήσιος απολογισμός αυτός, παρόμοιος με εκείνον της προηγουμένης, αυξάνει σε σχεδόν 158.000 το σύνολο των νεκρών που θρηνεί η χώρα. Τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν επίσης 53.158 νέα κρούσματα, με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 4,82 εκατομμύρια.

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιμένει να εμφανίζεται αρκετά αισιόδοξος, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι η χώρα η οποία υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος  επανέλαβε χθες την πρόβλεψή του πως ο ιός θα «εξαφανιστεί» από την αμερικανική επικράτεια.

«Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία (…), θα εξαφανιστεί», επέμεινε ο μεγιστάνας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο Τραμπ αποφάσισε να ξαναρχίσει να παραχωρεί σχεδόν καθημερινά συνεντεύξεις για την πορεία της πανδημίας μετά την αναζωπύρωσή της περί τα τέλη Ιουνίου σε πολιτείες στον Νότο και στη Δύση.

Μισό εκατομμύριο κρούσματα στην Φλόριντα

Μόνο σε μία από αυτές, τη Φλόριντα, έχουν πλέον διαγνωστεί πάνω από μισό εκατομμύρια κρούσματα από την έναρξη της κρίσης. Οι υγειονομικές αρχές της τουριστικής πολιτείας των 21 εκατομμυρίων κατοίκων ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη μείωση του ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων μόλυνσης.

Ωστόσο, η επιβράδυνση αυτή εν μέρει τουλάχιστον οφειλόταν στο κλείσιμο την περασμένη εβδομάδα διαγνωστικών κέντρων προληπτικά, καθώς πλησίαζε τις ακτές της η τροπική καταιγίδα Ησαΐας. Η Αριζόνα (δυτικά) είναι ανάμεσα στις πολιτείες που πλήττονται περισσότερο το τρέχον διάστημα. Πάνω από 500 κρατούμενοι σε φυλακή της πόλης Τουσόν — χονδρικά ο μισός πληθυσμός των εγκλείστων — διαγνώστηκε πως έχουν προσβληθεί, ανακοίνωσαν οι τοπικές σωφρονιστικές αρχές.

Οι ελπίδες για το εμβόλιο φέρνουν νέο άλμα στις αγορές! Κι άλλο ιστορικό ρεκόρ για τον Nasdaq

Μπορεί σε υγειονομικό επίπεδο οι εξελίξεις να μην είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές και τα κρούσματα από τον κορονοϊό να ακολουθούν ανοδική πορεία, αυτό όμως το γεγονός δεν δείχνει να αποθαρρύνει τις αγορές, οι οποίες φαίνεται να επενδύουν ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους για την πανδημία. Οι ειδήσεις από το μέτωπο του εμβολίου μάλλον είναι θετικές ή τουλάχιστον αυτό εκτιμούν οι αγορές.

Συνέπεια όλων των ανωτέρω ήταν ο βιομηχανικός Dow Jones να παρουσιάσει κέρδη 373,05 μονάδων ή 1,39%, στις 27.201,52 μονάδες, ο S&P 500 είχε άνοδο 21,26 μονάδες ή 0,64%, στις 3.327,77. Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε σε νέα επίπεδα – ρεκόρ, ενισχυμένος κατά 57,23 μονάδες ή 0,52%, στις 10.998,40 μονάδες. Πρόκειται για την τέταρτη συναπτή συνεδρίαση κατά την οποία οι Dow και S&P 500 έκλεισαν με θετικό πρόσημο, ενώ για τον Nasdaq ήταν η έκτη. Ο S&P 500 βρίσκεται πλέον σε απόσταση 2 ποσοστιαίες μονάδες από τα ιστορικά υψηλά του, του Φεβρουαρίου του 2020, πριν η πανδημία πλήξει τις ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments