Διεθνή

Τραμπ κορωνοϊός: Υπόσχεται εμβόλιο πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου ο Αμερικανός πρόεδρος

Τραμπ κορωνοϊός: Υπόσχεται εμβόλιο πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου ο Αμερικανός πρόεδρος
Τραμπ κορωνοϊός: Σε μια δήλωση που μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί προεκλογικό «πυροτέχνημα» προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος όσον αφορά το εμβόλιο για την ασθένεια Covid-19.

Σε μια δήλωση που μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί προεκλογικό «πυροτέχνημα» προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε σήμερα ότι είναι πιθανό η χώρα να διαθέτει ένα εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Αυτή η τοποθέτηση είναι μια πολύ πιο αισιόδοξη πρόβλεψη από το χρονοδιάγραμμα που δίνουν οι ειδικοί υγείας του Λευκού Οίκου ή πολύ απλά μια υπόσχεση χωρίς αντίκρισμα με μόνο στόχο την προσέλκυση ψηφοφόρων. Ο Αμερικανός πρόεδρος όταν ρωτήθηκε σχετικά με το εμβόλιο κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής του Τζεράλντο Ριβέρα,απάντησε: «Νωρίτερα από το τέλος του χρόνου, θα μπορούσε να είναι πολύ νωρίτερα».

«Νωρίτερα από την 3η Νοεμβρίου;», τον ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Νομίζω σε ορισμένες περιπτώσεις, ναι, είναι πιθανό πριν, αλλά περίπου εκείνο το διάστημα», απάντησε ο Τραμπ.

Twitter και Facebook τον «κυνηγούν» για παραπληροφόρηση

Να θυμίσουμε ότι οι διαχειριστές του Twitter απαγόρευσαν για κάποια ώρα χθες Τετάρτη στην ομάδα που διεξάγει την προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου να κάνει αναρτήσεις στον επίσημο λογαριασμό της στην υπηρεσία, ωσότου να διαγράψει μία που περιείχε βίντεο από τηλεοπτική συνέντευξη του μεγιστάνα, στην οποία ο Τραμπ διατεινόταν ότι τα παιδιά πρακτικά δεν μολύνονται από τον κορωνοϊό.

Η ανάρτηση «παραβίαζε τους κανόνες του Twitter για την παραπληροφόρηση σχετικά με την ασθένεια COVID-19. Ο κάτοχος του λογαριασμού όφειλε να αποσύρει το tweet προτού να μπορέσει να κάνει νέες αναρτήσεις», εξήγησε εκπρόσωπος της καλιφορνέζικης εταιρείας. Η ομάδα του Τραμπ φαίνεται πως συμμορφώθηκε προς την απαίτηση της διαχείρισης του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ο λογαριασμός της ήταν ενεργός αργότερα χθες και το βίντεο άφαντο.

Το επίμαχο κλιπ, απόσπασμα συνέντευξης του Τραμπ στο Fox News, εικονίζει τον πρόεδρο των ΗΠΑ να λέει πως τα παιδιά έχουν «σχεδόν πλήρη» ανοσία στον SARS-CoV-2. Νωρίτερα, η διαχείριση του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook αφαίρεσε το επίμαχο βίντεο από τη σελίδα του αρχηγού του αμερικάνικου κράτους, διότι παραβίαζε «τον κανονισμό χρήσης» της υπηρεσίας ως προς τη διασπορά «επικίνδυνης παραπληροφόρησης» σχετικά με την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments