Διεθνή

Βέμπερ για συμφωνία Ελλάδος – Αιγύπτου: Ενισχύεται η ειρήνη και η σταθερότητα

Βέμπερ για συμφωνία Ελλάδος – Αιγύπτου: Ενισχύεται η ειρήνη και η σταθερότητα
Βέμπερ για συμφωνία Ελλάδος - Αιγύπτου: O επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Ελλάδος.

O επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ σχολίασε την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου η οποία σύμφωνα με τον ίδιον ενισχύει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ παράλληλα κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Ελλάδος ενάντια στις προσπάθειες υπονόμευσης του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία.

Συγκεκριμένα ανάφερε: «Χαίρομαι που βλέπω ότι η Ελλάδα συνεργάστηκε με την Αίγυπτο, για να παράξει μια νόμιμη συμφωνία που ενισχύει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο», επισήμανε ο κ. Βέμπερ με ανάρτησή του στο twitter. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Ελλάδας ενάντια στις τουρκικές προσπάθειες υπονόμευσης του διεθνούς δικαίου στην περιοχή», συμπλήρωσε, ενώ έδωσε τα εύσημα για τη συμφωνία στον πρωθυπουργό  κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη.

Βερβεσός: “Η συμφωνία μερικής οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου, μετά από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις, αποτελεί σημαντική εξέλιξη στην κατεύθυνση της κατοχύρωσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας”

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας σχολίασε επίσης τη συμφωνία Αθήνας και Αιγύπτου. Ειδικότερα, ο κ. Δημήτρης Βερβεσός  σε δήλωσή του χαρακτηρίζει σημαντική την εξέλιξη της κατοχύρωσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας με την υπογραφή της συμφωνίας μερικής οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ  και Καΐρου.

Πιο συγκεκριμένα, η δήλωση του κ. Βερβεσού έχει ως εξής: «Η συμφωνία μερικής οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου, μετά από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις, και παρά τις όποιες επιφυλάξεις διατυπώνονται, αποτελεί σημαντική εξέλιξη στην κατεύθυνση της κατοχύρωσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, με βάση το διεθνές δίκαιο, και το πρώτο βήμα για την επιβαλλόμενη ολική οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών.

Μετά την εξέλιξη αυτή, κατά τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που θα συγκληθεί, εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου 2020 στο Καστελλόριζο, θα διοργανωθεί εκδήλωση με θέμα «Τα νομικά ζητήματα που ανακύπτουν, κατά την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική «, με τη συμμετοχή έγκριτων ακαδημαϊκών και νομικών επιστημόνων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments