Ελλάδα

Εύβοια πλημμύρες: Η τραγωδία δεν έχει τέλος με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται [pics+vid]

Εύβοια πλημμύρες: Η τραγωδία δεν έχει τέλος με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται [pics+vid]
Εύβοια πλημμύρες: Σύμφωνα, με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, ο αριθμός των νεκρών από την Εύβοια ανέρχεται σε εφτά, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος αγνοείται.

Η τραγωδία στην Εύβοια δεν έχει τέλος, καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται διαρκώς, σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, αν και προς το παρόν παραμένει μονοψήφιος.

Η φονική καταιγίδα που έπληξε πλήθος περιοχών της Εύβοιας και είχε ως αποτέλεσμα επτά άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημίες. Έτσι μία πολύ δύσκολη νύχτα περιμένει τους κατοίκους καθώς πολλοί από αυτούς έχουν μείνει άστεγοι, ενώ και όσοι έχουν που να μείνουν, θα αναγκαστούν να περάσουν τη βραδιά χωρίς νερό και χωρίς ρεύμα, αφού σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια αποκατάστασης των βλαβών στα δίκτυα.

Σύμφωνα, με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, ο αριθμός των νεκρών από την Εύβοια ανέρχεται σε 7, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος αγνοείται. Όπως αναφέρει, πρόκειται για τον 42χρονο σύζυγο της 38χρονης, η οποία βρέθηκε νεκρή έξω από το σπίτι της στην Αμφιθέα Εύβοιας. Ο 42χρονος βρέθηκε μέσα στο σπίτι το οποίο είχε πλημμυρίσει. Συγκεκριμένα, το βρέφος και δύο ενήλικες στην περιοχή Πολιτικά, δύο ακόμη στο Μπούρτζι Ευβίας και ακόμη δυο πολίτες από την περιοχή Αμφιθέα είναι όσοι έχασαν τη ζωή τους.

Είναι χαρακτηριστικό όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του OPEN TV, ότι η Πυροσβεστική μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 9 Αυγούστου είχε δεχθεί 700 κλήσεις. Επίσης, ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο OPEN TV από την περιοχή Πολιτικά, δήλωσε το εξής: «Έχουμε να κάνουμε με μία καινούρια εικόνα που δεν έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα. Είναι πολύ νωρίς να αποδώσουμε ευθύνες. Αυτό που συμβαίνει στα Πολιτικά είναι διαφορετικό με τα Ψαχνά, που είναι πολύ κοντά. Στα Πολιτικά είχε απείραχτο δάσος και αυτό είναι το περίεργο, μα έπεσαν πολλοί τόνοι νερό βρoχής».

Πάντως, συγκλονίζουν οι διαστάσεις που παίρνει η τραγωδία στην Εύβοια. Οι περιγραφές συγγενή της οικογένειας του βρέφους προκαλούν αίσθηση. «Ο χείμαρρος», όπως αναφέρει μιλώντας στον ΣΚΑΙ, «έσπασε το τζάμι του σπιτιού και μπήκε στο δωμάτιο. Η οικογένεια στην προσπάθεια της να γλιτώσει, έτρεξε έξω από το σπίτι. Η ορμή του νερού ήταν τόσο μεγάλη που μόλις άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού για να βγουν έξω, τους έσπρωξε ο χείμαρρος και το παιδί γλίστρησε από τα χέρια του πατέρα».

«Τους έπιασε στον ύπνο ο χείμαρρος. Κοιμόντουσαν οι άνθρωποι όταν ο χείμαρρος  έσπασε το τζάμι από τη δύναμη του νερού και μπήκε μέσα στο δωμάτιο. Σηκώθηκε έντρομος ο πατέρας και βούτηξε το μωρό στην αγκαλιά και έτρεξε μαζί με τη γυναίκα του να βγουν από το σπίτι. Μόλις άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού για να βγουν έξω, τους έσπρωξε ο χείμαρρος και του γλίστρησε το μωρό από τα χέρια. Φώναζε η μητέρα για το παιδί της, δεν είχαν ρεύμα, δεν έβλεπαν τίποτα, ήταν πίσσα σκοτάδι και τους παρέσυρε όλους το νερό», αναφέρει.

«Όπως μας είπαν οι δικοί του, άνοιξε ο πατέρας την πόρτα να φύγουν και το πήρε από τη μητέρα τα χέρια το νερό και το έχασαν», προσθέτει κάτοικος της περιοχής. «Αυτό το πράγμα τριάντα χρόνια που ζω δε το έχω ξαναζήσει. Και μόνο που έβλεπα κόσμο να φωνάζει και να τους παρασύρει το νερό και τα αμάξια μπροστά μου να τα διαπερνάει κι εμείς να βγαίνουμε με σκοινιά από το μαγαζί τελείωσε. Είναι η απόλυτη καταστροφή. Ήταν πάνω στα δέντρα και παρακαλούσαν για βοήθεια και δεν τους άκουγε κανείς», συμπληρώνει άλλος κάτοικος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments