Ελλάδα

Νέα μέτρα: Oι σκέψεις της κυβέρνησης μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού 

Νέα μέτρα: Oι σκέψεις της κυβέρνησης μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού 
Νέα μέτρα: Οι επιστήμονες κρούουν συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου και η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας. Τα περίπου 1000 κρούσματα και η άνοδος του δείκτη μεταδοτικότητας πάνω από το 1, κάνουν την κυβέρνηση να σκέφτεται νέα μέτρα έτσι ώστε να περιορίσει την μετάδοση του ιού. Οι επιστήμονες  κρούουν συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα έχει στο , μια κατάσταση όπου τα κρούσματα θα είναι διπλάσια ή πολλαπλάσια από σήμερα.

Τι εξετάζει η κυβέρνηση –  Τι θα γίνει με τα σχολεία και τη ΔΕΘ

Κυβερνητικές πηγές µεταφέρουν ότι πλέον υπάρχουν σκέψεις για νέες αυστηρές ρυθµίσεις που θα θυµίζουν σε µεγάλο βαθµό τα µέτρα του περασµένου Μαρτίου, αφού πια υπάρχουν έντονα σηµάδια ότι ο ιός έχει ξεφύγει στην κοινότητα. Η αναβολή της ΔΕΘ αλλά και η καθυστέρηση στο άνοιγμα των σχολείων είναι δύο από τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση αν τα πράγματα συνεχίσουν να μην εξελίσσονται ομαλά και ο ιός εξακολουθεί να προσβάλλει όλο και μεγαλύτερο αριθμό ατόμων.

Θεωρείται πολύ πιθανό προς το τέλος Αυγούστου και µετά τα δείγµατα των συµπεριφορών που θα ληφθούν από τον ∆εκαπενταύγουστο, η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ρυθµίσεις για την υιοθέτηση του µέτρου της τηλεργασίας στις µεγάλες επιχειρήσεις και στους φορείς, στο άνοιγµα των σχολείων µε µεγάλη καθυστέρηση, αλλά ακόµη και στην αναβολή της ∆ΕΘ.

Το πρώτο τοπικό lockdown στον Πόρο, όπου επιβλήθηκαν αυστηροί περιορισµοί, σε συνδυασµό µε την αλµατώδη έκρηξη κρουσµάτων των τελευταίων ηµερών και τον Δεκαπενταύγουστο που θα φέρει χαλάρωση των πολιτών, σύµφωνα µε πληροφορίες του «Έ της Κυριακής», αναγκάζουν τα κυβερνητικά στελέχη να επεξεργάζονται δραστικά σενάρια µε νέα αυστηρότερα µέτρα.

Τέλος τα πανηγύρια – Παρατείνεται η απαγόρευση των ορθίων στα µπαρ.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει ανακοινωθεί ότι καθίσταται υποχρεωτικό το τεστ για τους επισκέπτες από τη Μάλτα, αναστέλλονται οι λιτανείες και τα πανηγύρια και παρατείνεται η απαγόρευση των ορθίων στα µπαρ. Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει η προειδοποίηση για lockdown στην περίπτωση που συνεχιστεί η έξαρση στα κρούσµατα, καθώς η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments