Ελλάδα

Πλημμύρες στην Εύβοια: Τους παρέσυρε το ποτάμι με το αυτοκίνητό τους – Αγνοείται ο 72χρονος

Πλημμύρες στην Εύβοια: Τους παρέσυρε το ποτάμι με το αυτοκίνητό τους – Αγνοείται ο 72χρονος
Πλημμύρες στην Εύβοια: Το φουσκωμένο ποτάμι του Λήλαντα παρέσυρε με το αυτοκίνητό τους ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Η 73χρονη γυναίκα διασώθηκε από το Λιμενικό, ενώ ο 72χρονος άνδρας αγνοείται.

Η μεγάλη νεροποντή στην Εύβοια σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της. Ο ποταμός Λήλαντας πλημμύρισε και δημιούργησε χείμαρο που παρέσυρε δέντρα, σπίτια, αυτοκίνητα. Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά ενώ βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητό τους και βρέθηκαν στη θάλασσα.

Πρόκειται για έναν 72χρονο και μια 73χρονη στο Λευκαντί. Το Λιμενικό έσωσε την 73χρονη, ενώ αγνοείται ακόμα ο άνδρας.

Η 73χρονη και ο 72χρονος διέμεναν σε κατοικία της περιοχής μαζί με άλλα τρία άτομα. Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρέθηκε η 73χρονη το Λιμενικό Σώμα πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό του 72χρονου, με δύο σκάφη, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ συμμετέχουν και πέντε ιδιωτικά σκάφη, σύμφωνα με το newsit.gr.

Η 73χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Εικόνες από την υπερχείλιση του Λήλαντα

Στους πέντε οι νεκροί της τραγωδίας

Στο σημείο της καταστροφής, στην Εύβοια, βρίσκεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος προχώρησε σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, οι οποίες “έβγαλαν” είδηση. Μια κακή είδηση. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Εύβοια έχουν φτάσει τους πέντε, ενώ μέχρι πριν λίγη ώρα γνωρίζαμε για τέσσερις.

Επιπλέον τόνισε πως υπάρχουν και δύο αγνοούμενοι. Ο υφυπουργός ρωτήθηκε γιατί δεν λειτούργησε το 112 και η απάντησή του ήταν κατηγορηματική, καθώς τόνισε πως αν λειτουργούσε, θα είχαμε εκατόμβη νεκρών. Συμπλήρωσε πως υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν, ένα μήνυμα από το 112 θα προκαλούσε πανικό και τελικά αντίθετα -από τα προσδοκώμενα- αποτελέσματα.

Τι δήλωσε ο Χαρδαλιάς

«Είναι μια δύσκολη μέρα. Ο κρατικός μηχανισμός έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη. Όλος ο μηχανισμός έδωσε έναν υπεράνθρωπο αγώνα. Η πρόβλεψη για το συγκεκριμένο φαινόμενο ήταν 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες. Η τελευταία μέτρηση που έχουμε επιβεβαιωμένη είναι πάνω από 350 χιλιοστά σε έξι ώρες. Αρκεί να θυμίσω ότι η Μάνδρα ήταν 272. Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές.

Οι σκέψεις μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές προστασίας. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν στις περιοχές ώστε να αποφύγουμε τα μοιραία αλλά όλα έγιναν ξαφνικά. Ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε.

Να ευχαριστήσω όλους όσοι δίνουν τιτάνιο αγώνα και ειδικά τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής. Έχουμε πέντε νεκρούς και τρεις από αυτούς πνίγηκαν στην προσπάθεια να φύγουν. Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών. Όταν έχεις ένα φαινόμενο, δεν ζητάς καμία εκκένωση γιατί μπορεί να σου κοστίσει ανθρώπινες ζωές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments