Πως Να

Πώς να εκτυπώσω τον ΕΝΦΙΑ από το TAXISnet

Πώς να εκτυπώσω τον ΕΝΦΙΑ από το TAXISnet
ΕΝΦΙΑ TAXISnet: Οι φορολογούμενοι μπορούν να κάνουν την εκτύπωση του φόρου και την ταυτότητα πληρωμής από τους προσωπικούς λογαριασμούς στο σύστημα.

Ανοιχτό για τις φορολογικές δηλώσεις του 2020 παραμένει το σύστημα μέχρι και τέλος Αυγούστου, κατόπιν μιας ακόμα παράτασης που δόθηκε.

Μάλιστα, οι φορολογούμενοι μπορούν να κάνουν την εκτύπωση του ΕΝΦΙΑ 2020 και την ταυτότητα πληρωμής από τους προσωπικούς λογαριασμούς στο TAXISnet. Προκειμένου να εκτυπώσουν οι ενδιαφερόμενοι το ποσό του φόρου που προκύπτει θα πρέπει να συνδεθούν στο gsis.gr πατώντας εδώ (my taxisnet – Ο λογαριασμός μου)  με τους προσωπικούς τους κωδικούς (username / password) επιλέγοντας την εφαρμογή «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9)».

Στη συνέχεια θα πρέπει να επιλέξουν το τρέχον έτος (2020) και την καρτέλα «Πιστοποιητικά» και από τις διαθέσιμες ενέργειες την έκδοση νέου πιστοποιητικού για χρήση στο έτος 2020. Έπειτα, επιλέγουν χρήση και πληκτρολογούν τον εντεκαψήφιο Α.Τ.ΑΚ. του εμπραγμάτου δικαιώματος, για το οποίο θέλουν να εκδώσουν πιστοποιητικό.

Για κάθε Α.Τ.ΑΚ. εκδίδεται ξεχωριστό πιστοποιητικό. Από τις διαθέσιμες ενέργειες, κάνουν κλικ στην επιλογή δικαιώματος για έκδοση πιστοποιητικού. Έτσι, μπορούν να κάνουν εκτύπωση προεπισκόπησης πιστοποιητικού, για να ελέγξουν τα στοιχεία του πιστοποιητικού πριν αυτό εκδοθεί. Τέλος, επιλέγουν έκδοση πιστοποιητικού και στη συνέχεια εκτύπωση.

Υπάρχει ακόμα ώστε οι φορολογούμενοι να διορθώσουν τυχόν λάθη και παραλείψεις

Θυμίζουμε πως μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα θα μπορούν οι φορολογούμενοι να διορθώσουν τυχόν λάθη και παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων τους, με την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9. Όσοι έχουν εντοπίσει λάθη στο Ε9 μπορούν να προχωρήσουν σε νέα καταχώριση ή σε διορθώσεις μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και να γλιτώσουν έτσι από ένα αυξημένο «λογαριασμό» του φετινού ΕΝΦΙΑ. Τα συχνότερα λάθη που κάνουν οι φορολογούμενοι στο Ε9 που τους στοιχίζουν, συνήθως σε φόρο, είναι:

  • Η δήλωση της επιφάνειας, της ηλικίας του ακινήτου και του ορόφου.
  • Η λανθασμένη αναγραφή απόστασης του αγροτεμαχίου από τη θάλασσα. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εφόσον η απόσταση από τη θάλασσα είναι χαμηλότερη των 700 μέτρων τότε υπάρχει προσαύξηση στον οφειλόμενο ΕΝΦΙΑ.
  • Η δήλωση των ημιτελών κτισμάτων. Οι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους κενά ημιτελή κτίσματα, τα οποία δεν έχουν ακόμη ηλεκτροδοτηθεί ή ηλεκτροδοτούνται με εργοταξιακό ρεύμα, δικαιούνται έκπτωσης 60% στον ΕΝΦΙΑ που αναλογεί στα συγκεκριμένα κτίσματα.
  • Τα λάθη και οι παραλείψεις στην αναγραφή των στοιχείων για κτίσματα που βρίσκονται μέσα σε αγροτεμάχια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments