Ελλάδα

Πλημμύρες Εύβοια: Ξεβράστηκε πτώμα στον Κάλαμο – Ολα δείχνουν ότι είναι ο 70χρονος αγνοούμενος

Πλημμύρες Εύβοια: Ξεβράστηκε πτώμα στον Κάλαμο – Ολα δείχνουν ότι είναι ο 70χρονος αγνοούμενος
Πλημμύρες Εύβοια: Η σορός ενός άνδρας ξεβράστηκε στην παραλία του Καλάμου και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τον 70χρονο που ήταν αγνοούμενος.

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από τις πλημμύρες στην Εύβοια. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην παραλία του Καλάμου ξεβράστηκε ένα πτώμα ενός άνδρα. Όπως όλα δείχνουν η σορός του άτυχου άνδρα ανήκει στον 70χρονο που ήταν αγνοούμενος τις τελευταίες 24 ώρες από το Μπούρτζι. Στο σημείο σπεύδει κλιμάκιο της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο 70χρονος παρασύρθηκε από τον χείμαρρο που κατέληξε στη θάλασσα, οπότε, το σενάριο να ανήκει σ’ αυτόν η σορός που ξεβράστηκε στην απέναντι ακτή, ενισχύεται. Όπως αναφέραμε και πριν η Πυροσβεστική θα πάει στο σημείο που βρίσκεται το πτώμα προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση. Αν τελικά η σορός ανήκει στον 70χρονο τότε αριθμός των νεκρών των φονικών πλημμυρών ανέρχεται πλέον στους οκτώ.

Που χτύπησε η κακοκαιρία

H περιοχή που «πνίγηκε» ήταν τα Πολιτικά, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε Λήλαντα, Βασιλικό και Ψαχνά. ​Περίπου 3.000 σπίτια πλημμύρισαν, σύμφωνα με τον δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων. «Από την πρώτη στιγμή ήμασταν στον δρόμο. Μιλάμε για τόνους νερό. Τεράστιο είναι και το πρόβλημα στο δίκτυο της ύδρευσης» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Πέτρος Κορώνης. Σύμφωνα με μαρτυρίες, στην περιοχή είχαν δημιουργηθεί «ποτάμια» που ξεπερνούσαν και το ένα μέτρο και κατευθύνονταν στην παραλία. Μάλιστα, ακόμα και τα βαριά οχήματα της Πυροσβεστικής δεν μπορούσαν να περάσουν από διάφορα σημεία.

Όσο για το που οφείλεται η καταστροφή, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπαίτια είναι η υπερχείλιση των χειμάρρων Μασσαπίθου στα Ψαχνά, του ρέματος των Πολιτικών και του Λίλα στο Λευκαντί. Τόνοι λάσπης και φερτών υλικών πλημμύρισαν ρέματα και ποτάμια και παρέσυραν σπίτια, ζώα, καλλιέργειες και ανθρώπους.

Την ίδια ώρα έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για το γεγονός ότι δεν λειτούργησε το 112. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλίας, δήλωσε σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα: «Aν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών. Εκείνοι που κάνουν κριτική είναι αυτοί που δεν τόλμησαν να το εφαρμόσουν ποτέ». Ακόμα, σημείωσε ότι το 112 είναι ένα επιχειρησιακό εργαλείο που ήταν σε ετοιμότητα για να χρησιμοποιηθεί, ωστόσο, εξήγησε ότι «δεν μπορούμε να πούμε: «Εκκενώστε την περιοχή», τη στιγμή που η περιοχή πλημμυρίζει και έχουμε ένα φαινόμενο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments