Τεχνολογία

Instagram: Αυτό είναι το κόλπο για να αποθηκεύονται οι φωτογραφίες που βλέπουν οι χρήστες

Instagram: Αυτό είναι το κόλπο για να αποθηκεύονται οι φωτογραφίες που βλέπουν οι χρήστες
Instagram: Αυτή είναι η λύση για να αποθηκεύονται οι φωτογραφίες που βλέπουν οι χρήστες στο Instagram.

Το Instagram είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Διαφέρει, ωστόσο, αρκετά από άλλα social media στον χειρισμό του. Για παράδειγμα, οι χρήστες δεν μπορούν να αποθηκεύουν εύκολα ό,τι φωτογραφία βλέπουν που μπορεί να τους αρέσουν είτε αυτή είναι ένα τοπίο είτε ένα τατουάζ ή ακόμη και ένα χτένισμα.

Υπάρχει, ωστόσο, ένας τρόπος να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο.

Ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύει τις φωτογραφίες μάλιστα και στην αρχική τους ποιότητα. Υπάρχει ένα εργαλείο το οποίο λέγεται Insta Save online. Το μόνο που χρειάζεται, ουσιαστικά, είναι να μπει στο instasaveonline.com και να πάει στην αποθήκευση φωτογραφιών. Στο κενό πεδίο θα κάνει paste το link της ανάρτησης από την οποία θέλει να αποθηκεύσει την φωτογραφία και πατά το Download now. Τότε θα του εμφανιστεί προεπισκόπηση της φωτογραφίας του post. Στη συνέχεια πατά το download file. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα έχει τη φωτογραφία στη συσκευή του. Το ίδιο ισχύει και με το βίντεο.

Λίγα λόγια για το instagram:

Η δημοφιλής εφαρμογή δημιουργήθηκε από δύο απόφοιτους του Πανεπιστημίου του Στάντφορντ, τους Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ και ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010. Μόλις δύο μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2010, ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών έφτασε το 1.000.000. Σήμερα η εφαρμογή μετράει 20 δισεκατομμύρια φωτογραφίες από όλο τον κόσμο και 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες. Το όνομα της προέρχεται από τον συνδυασμό της λέξης Instant (στιγμιαίο) και telegram (τηλεγράφημα). Tο 2012 η εφαρμογή αγοράστηκε από το Facebook, προς ένα 1 δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ.

Η εφαρμογή Instagram τρέχει σε ένα smartphone με σύστημα Android. Ο χρήστης μπορεί να τραβήξει μια φωτογραφία μέσω της εφαρμογής ή να χρησιμοποιήσει κάποια που έχει ήδη αποθηκευμένη στο τηλέφωνό του. Πριν την κοινοποιήσει μπορεί να εφαρμόσει εφέ και φίλτρα, να επισημάνει άλλους χρήστες στις δημοσιεύσεις του (tag), να προσθέσει περιγραφή και τοποθεσία και να την κοινοποιήσει κατευθείαν στο Facebook, στο Twitter, στο Flickr, στο Tumblr και στο Foursquare. Ακόμα, υπάρχουν και οι ιστορίες, όπου κάθε χρήστης μπορεί να ανεβάσει μία φωτογραφία, ένα βίντεο, να δημιουργήσει boomerang και πολλά άλλα τα οποία μπορούν δουν οι ακόλουθοί του (ιδιωτικός λογαριασμός) ή όλοι οι χρήστες του Instagram (δημόσιος λογαριασμός). Τέλος, ο καθένας έχει τη δυνατότητα να κάνει live video (ζωντανή αναμετάδοση) και, μάλιστα, να προσθέσει μαζί και έναν ακόλουθό του.

Για να χρησιμοποιήσει κάποιος το Instagram πρέπει να κατεβάσει και να εγκαταστήσει πρώτα την εφαρμογή στο κινητό του τηλέφωνο, να δημιουργήσει ένα λογαριασμό με όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης καθώς και να συμπληρώσει στοιχεία στο προφίλ του. Η εφαρμογή διατίθεται για συσκευές Apple iOS, Android και Windows Phone. Σημειώνεται πως υπάρχουν βασικοί όροι χρήσης που απαιτείται να τηρούν οι χρήστες του Instagram, όπως το ότι οφείλουν να είναι τουλάχιστον 13 ετών, ή το ότι υπάρχουν περιορισμοί στο ανέβασμα βίαιων, γυμνών, μερικώς γυμνών ή με σεξουαλικό υπονοούμενο φωτογραφιών, ενώ παράλληλα αναλαμβάνουν και την ευθύνη για τον λογαριασμό και την δραστηριότητα που προέρχεται από αυτόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments