Πολιτική

Μητσοτάκης Εύβοια: Στις πληγείσες περιοχές σήμερα ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης Εύβοια: Στις πληγείσες περιοχές σήμερα ο πρωθυπουργός
Μητσοτάκης Εύβοια: Την Εύβοια που μετρά τις πληγές της μετά τις φονικές πλημμύρες μετρά θα επισκεφθεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην Εύβοια θα μεταβεί σήμερα, Δευτέρα 10 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να αποκτήσει μία πλήρης εικόνα της καταστροφής και να μιλήσει με τους κατοίκους, μετά τη θεομηνία της Κυριακής. Σε μήνυμά του στο Twitter εξέφρασε την οδύνη του για τους ανθρώπους που χάθηκαν και ευχήθηκε συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων. Ο τραγικός απολογισμός είναι επτά νεκροί, ενώ ακόμα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τις υλικές ζημιές.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού:

“Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους στην Εύβοια και τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους τους. Ενημερώνομαι συνεχώς για την πορεία των διασώσεων και την έκταση της καταστροφής και αύριο θα μεταβώ στην πληγείσα περιοχή”.  Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ενημερωνόταν διαρκώς από τους αρμόδιους παράγοντες για την διαχείριση της καταστροφής, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ήταν από την πρώτη στιγμή σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, τον δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων, Γεώργιο Ψαθά και τη δήμαρχο Χαλκιδέων, Ελένη Βάκα.

Ξεβράστηκε πτώμα στον Κάλαμο:

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην παραλία του Καλάμου ξεβράστηκε ένα πτώμα ενός άνδρα. Όπως όλα δείχνουν η σορός του άτυχου άνδρα ανήκει στον 70χρονο που ήταν αγνοούμενος τις τελευταίες 24 ώρες από το Μπούρτζι. Στο σημείο σπεύδει κλιμάκιο της . Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο 70χρονος παρασύρθηκε από τον χείμαρρο που κατέληξε στη θάλασσα, οπότε, το σενάριο να ανήκει σ’ αυτόν η σορός που ξεβράστηκε στην απέναντι ακτή, ενισχύεται. Όπως αναφέραμε και πριν η Πυροσβεστική θα πάει στο σημείο που βρίσκεται το πτώμα προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση. Αν τελικά η σορός ανήκει στον 70χρονο τότε αριθμός των νεκρών των φονικών πλημμυρών ανέρχεται πλέον στους οκτώ.

H περιοχή που «πνίγηκε» ήταν τα Πολιτικά, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε Λήλαντα, Βασιλικό και Ψαχνά. ​Περίπου 3.000 σπίτια πλημμύρισαν, σύμφωνα με τον δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων. «Από την πρώτη στιγμή ήμασταν στον δρόμο. Μιλάμε για τόνους νερό. Τεράστιο είναι και το πρόβλημα στο δίκτυο της ύδρευσης» τόνισε στον  ο αντιδήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Πέτρος Κορώνης. Σύμφωνα με μαρτυρίες, στην περιοχή είχαν δημιουργηθεί «ποτάμια» που ξεπερνούσαν και το ένα μέτρο και κατευθύνονταν στην παραλία. Μάλιστα, ακόμα και τα βαριά οχήματα της Πυροσβεστικής δεν μπορούσαν να περάσουν από διάφορα σημεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments