Διεθνή

Κορωνοϊός εμβόλιο: Εγκρίθηκε στη Ρωσία – Ο Πούτιν εμβολίασε την κόρη του

Κορωνοϊός εμβόλιο: Εγκρίθηκε στη Ρωσία – Ο Πούτιν εμβολίασε την κόρη του
Κορωνοϊός εμβόλιο: Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει βρει το εμβόλιο για τον ιό και ο Πούτιν έχει ήδη εμβολιάσει την κόρη του.

Μια είδηση που μπορεί να είναι πολύ σημαντική έγινε γνωστή το μεσημέρι της Τρίτης καθώς ενδέχεται να δοθεί ένα τέλος στον εφιάλτη της πανδημίας. Συγκεκριμένα η επίσημη Ρωσία ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε το πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Αυτό κατασκευάστηκε το Ινστιτούτο Gamaleya της Μόσχας. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Βαλντιμίρ Πούτιν να δηλώνει ότι το υπουργείο Υγείας της χώρας ενέκρινε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, προσθέτοντας μάλιστα πως η κόρη του έχει ήδη εμβολιαστεί. Μάλιστα μίλησε και για κάποιες μικρές παρενέργειες.

Ο Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αρχίσει σύντομα η μαζική παραγωγή του εμβολίου. «Πήρε μέρος στο πείραμα. Μετά τον πρώτο εμβολιασμό, είχε θερμοκρασία σώματος 38 βαθμών, ενώ την επόμενη ημέρα έπεσε στους 37, αυτό ήταν» περιέγραψε ο Πούτιν και πρόσθεσε ότι μετά τη δεύτερη έγχυση, τον δεύτερο εμβολιασμό, η θερμοκρασία της αυξήθηκε και πάλι λίγο και στη συνέχεια ήταν σε κανονικά επίπεδα. «Αισθάνεται καλά και οι δείκτες (σ.σ. αντισωμάτων) είναι υψηλοί» τόνισε.

Πως λειτουργεί το εμβόλιο

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Γκαμαλέγια, Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, το φάρκαμο χρησιμοποιεί «ανενεργά» μόρια του κορωνοϊού. «Τα μόρια μπορούν να αναπαραχθούν μόνο εάν θεωρούνται “ζωντανά”. Τα συγκεκριμένα σωματίδια δεν μπορούν να πολλαπλασιαστούν» σχολίασε ο Γκίντσμπουργκ. Επομένως, όπως είπε, δεν υπάρχει καμία ανησυχία πως το εμβόλιο θα μπορούσε να βλάψει την υγεία ενός ανθρώπου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Γκαμαλέγια, τα μόρια του COVID-19 μπορούν να προκαλέσουν μέγιστη δυσφορία, καθώς όταν ένα αντιγόνο εισέρχεται στον οργανισμό μέσω του εμβολίου, o οργανισμός λαμβάνει μια ισχυρή ώθηση. Σε κάποιους ανθρώπους φυσιολογικά προκαλείται πυρετός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή η Ρωσία είναι μια από τις χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Για την ακρίβεια η Ρωσία έχει τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στον κόσμο. Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 4.945 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 897.599 –ο τέταρτος υψηλότερος αριθμός περιστατικών στον κόσμο. Ο επίσημος αριθμός των νεκρών από COVID-19 αυξήθηκε σε 15.131 αφού οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments