Πολιτική

Νοτοπούλου: Βολές κατά Θεοχάρη για τα Airbnb

Νοτοπούλου: Βολές κατά Θεοχάρη για τα Airbnb
Νοτοπούλου: Επίθεση στον Θεοχάρη για την ένταξη στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», μη αδειοδοτούμενων καταλυμάτων. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ρεσιτάλ ασυνέπειας και αναξιοπιστίας».

Επίθεση στον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη εξαπέλυσε η βουλευτής και τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, για την ένταξη στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» μη αδειοδοτημένα καταλύματα. Μετά τις καταγγελίες του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, η κ. Νοτοπούλου μίλησε για ρεσιτάλ ασυνέπειας και αναξιοπιστίας εκ μέρους του υπουργείου, ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν στέκεται δίπλα στους επιχειρηματίες του τουρισμού που «βάζουν πλάτη» για να στηρίξουν την οικονομία της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη 6 Αυγούστου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος είχε προβεί στην παραπάνω καταγγελία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «είναι απορίας άξιον, πώς… τρύπωσαν στο πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” μη αδειοδοτημένα από το Υπουργείο Τουρισμού καταλύματα».

Σήμερα η κ. Νοτοπούλου υπενθυμίζει πως ένα χρόνο πριν, ο υπουργός Τουρισμού δήλωνε για τη βραχυχρόνια μίσθωση ότι «θα πρέπει να υπάρχει ισονομία με τις άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, “φορολογικά και από κάθε άλλη άποψη”. Επιπλέον, έκανε λόγο για την ανάγκη να τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής. Είναι απορίας άξιο, ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο Υπουργός Τουρισμού την έννοια της ισονομίας!».

Αφού αναφέρει πως «Στο από κάθε πλευρά φειδωλό πρόγραμμα με τον βαρύγδουπο τίτλο -σε σχέση με αυτό που προσφέρει- “Τουρισμός για Όλους”, κ. Θεοχάρη, έχετε εντάξει στους παρόχους καταλύματος τους ιδιοκτήτες μη αδειοδοτημένων από το Υπουργείο Τουρισμού καταλυμάτων», υπογραμμίζει πως ο υπουργός «για μια ακόμα φορά φαίνεται να μην έχει αντιληφθεί τη δύσκολη θέση που έχουν περιέλθει οι αδειοδοτημένες από το Υπουργείο Τουρισμού ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις που στήριξαν και στηρίζουν το “άνοιγμα” του τουρισμού στην δύσκολη φετινή τουριστική σεζόν, που αναγκάστηκαν να δανειστούν κεφάλαια για να επαναλειτουργήσουν, χωρίς έσοδα, μόνο και μόνο για να στηρίξουν την ελληνική οικονομία και να διατηρήσουν θέσεις εργασίας».

Τι ανέφερε για το θέμα ο κ. Τάσιος

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος «η ένταξη «από το παράθυρο» της βραχυχρόνιας μίσθωσης στα προγράμματα επιδότησης μαζί με τις νόμιμα αδειοδοτημένες επιχειρήσεις απογοητεύει ολόκληρο τον ξενοδοχειακό κλάδο που έβαλε «πλάτη» στο άνοιγμα του τουρισμού μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Έναν κλάδο που καταβάλλει φιλότιμη προσπάθεια για να σωθεί ό,τι μπορεί από τη φετινή τουριστική σεζόν, δανείστηκε κεφάλαια για να επαναλειτουργήσει χωρίς έσοδα και να διατηρήσει θέσεις εργασίας».

Σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, «την ώρα που όλοι κρεμόμαστε από τα χείλη των ειδικών λοιμωξιολόγων για το εάν και πώς θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, την ώρα που η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για μείωση των μεγάλων απωλειών του 2020 και στήριξη των επιχειρήσεων, είναι απορίας άξιον, πώς… τρύπωσαν στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» μη αδειοδοτημένα από το υπουργείο Τουρισμού καταλύματα, τα οποία δυστυχώς δέχονται τουρίστες χωρίς να έχουν τις προδιαγραφές ασφαλείας (πιστοποιητικό πυρασφάλειας), χωρίς να τηρούν υποχρεωτικά υγειονομικά πρωτόκολλα και χωρίς να αποδίδουν τους αναλογούντες φόρους και τέλη στο κράτος (ΦΠΑ, φόρο διαμονής, τέλος παρεπιδημούντων, δημοτικά τέλη φωτισμού επαγγελματικής στέγης, ενώ δεν ελέγχονται για τους πραγματικούς τζίρους)».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments