Πολιτική

Μητσοτάκης: Επιστολή στην φον ντερ Λάιεν για την αισχροκέρδεια

Μητσοτάκης: Επιστολή στην φον ντερ Λάιεν για την αισχροκέρδεια

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

"Πολλές πολυεθνικές παίζουν "παιχνιδάκια", σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, απέστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της Κομισιόν στα φαινόμενα αισχροκέρδειας πολυεθνικών εταιρειών.

Στην κίνηση αυτή, την οποία ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει την προηγούμενη εβδομάδα, αναφέρθηκε και στη διάρκεια ομιλίας του σε πολίτες σήμερα στα Βριλήσσια.

«Ζητώ να διερευνήσει και να παρέμβει σχετικά με τις πολυεθνικές που χρησιμοποιούν τη μεγάλη τους ισχύ για να τιμολογούν και να χρεώνουν τα ίδια προϊόντα σε διαφορετικές τιμές εντός ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Αυτό πρέπει να σταματήσει και πρέπει να σταματήσει με ευρωπαϊκή πρωτοβουλία» συμπλήρωσε.

Νωρίτερα το πρωί, ο Κυρ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση, έθεσε -μεταξύ άλλων- το ζήτημα της ακρίβειας, τονίζοντας: «Έχουμε ενιαία αγορά και σήμερα διαπιστώνουμε μετά από πολλή και παρατεταμένη έρευνα ότι πολλές πολυεθνικές παίζουν “παιχνιδάκια” και τιμολογούν τελείως διαφορετικά τα ίδια προϊόντα σε διαφορετικές χώρες.

Σε αυτό δεν αρκεί μόνο μία εθνική απάντηση, χρειάζεται μία ευρωπαϊκή απάντηση κι εγώ απέστειλα επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζητώντας της, εφόσον ξαναείναι Πρόεδρος -που θα ξαναείναι λογικά και απολαμβάνει και της στήριξής μας-, να προτάξει αυτό το ζήτημα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments