Ελλάδα

Κικίλιας κορωνοϊός νέοι: Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων έχει κατέβει στα 36 χρόνια

Κικίλιας κορωνοϊός νέοι: Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων έχει κατέβει στα 36 χρόνια
Κικίλιας κορωνοϊός νέοι: Ο μέσος όρος ηλικίας όσων πολιτών έχουν νοσήσει τον Αύγουστο έχει κατέβει στα 36 χρόνια, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

“Καμπανάκι” κινδύνου κρούει o υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται στη χώρα. Συγκεκριμένα, ο κ. Κικιλίας με ανάρτησή του στο facebook δημοσιεύει τη νέα καμπάνια του υπουργείου για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον ιό και τονίζει πως «ο μέσος όρος ηλικίας όσων έχουν νοσήσει τον Αύγουστο έχει κατέβει στα 36 χρόνια».

Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο υπουργός:

«Η επικινδυνότητα του κορωνοϊού είναι η ευκολία μετάδοσής του. Αυτό συμβαίνει ακόμα και εάν είσαι νέος & νομίζεις πως είσαι άτρωτος. Ο Μέσος Όρος ηλικίας όσων έχουν νοσήσει τον Αύγουστο έχει κατέβει πια στα 36 χρόνια…».

Διασωληνώθηκε νεαρή γιατρός στη Λάρισα:

Σημειώνεται, πως μια 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός χειρουργικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου  διασωληνώθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τη νόσο Covid-19. Η νεαρή εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα , όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη . Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και περιλαμβάνεται στα κρούσματα της ενδονοσοκομειακής συρροής στην περιοχή της Λάρισας που είχαν εντοπιστεί στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, ειδικευόμενοι γιατροί βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Πρόκειται για αναισθησιολόγο, χειρουργό, δύο ΩΡΛ και μια φοιτήτρια. Και όπως έχουν αναφέρει πολλάκις οι λοιμωξιολόγοι αλλά και σχετική έρευνα, οι νέοι δεν είναι άτρωτοι από τον φονικό ιό, με τη διασωλήνωση της 27χρονης να αποτελεί θλιβερή επιβεβαίωση αυτού. Σύμφωνα με πληροφορίες, διασωληνωμένος είναι επίσης ένας γιατρός από τη Μαγνησία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Είναι ιδιώτης και έχει υποκείμενο νόσημα.

Στους 215 οι νεκροί στην Ελλάδα:

Εν τω μεταξύ αυξάνεται η μακάβρια λίστα των θυμάτων στη χώρα. Σήμερα, Τετάρτη 12 Αυγούστου, μια γυναίκα έχασε τη μάχη για τη ζωή, εξαιτίας του φονικού κορωνοϊού, με αποτέλεσμα οι θάνατοι στη χώρα μας να ανέρχονται πλέον στους 215. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για μια 82χρονη γυναίκα, η οποία έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και ήταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο .

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό με τα δεδομένα έως τις 11 Αυγούστου του 2020, ανακοινώθηκαν 196 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5.942, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες. Τριψήφιος ήταν ο αριθμός των κρουσμάτων και τις ημέρες που πέρασαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments