Ελλάδα

Ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων από ποτέ σήμερα

Ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων από ποτέ σήμερα
Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 12 Αυγούστου: Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται ραγδαία με τον σημερινό αριθμό να ανέρχεται στα 262!

Δραματική η αύξηση των κρουσμάτων σήμερα στην Ελλάδα. Ο αριθμός ανεβαίνει ανησυχαστικά σε καθημερινή βάση και το τελευταίο 24ωρο έσπασε κάθε ρεκόρ στη χώρα μας. Συγκεκριμένα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο έχουν φτάσει τα 262 εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 6177 και οι νεκροί -όπως θα δείτε και στο παρακάτω Infographic- ανήλθαν στους 216 , καθώς σήμερα έφυγαν από τη ζωή δύο συμπολίτες μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:

Σήμερα ανακοινώνουμε 262 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6177, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1528 (24.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3002 (48.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 8 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 54.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 132 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 216 θανάτους συνολικά στη χώρα. 73 (33.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 Ο Τσιόδρας επιβεβαίωσε 36 τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας

Στα 36 ανέρχονται τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη όπως επιβεβαίωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας που βρέθηκε εκτάκτως στη δομή. Σύμφωνα με τον καθηγητή ανάμεσα στα κρούσματα είναι 3 εργαζόμενοι, ενώ οι υπόλοιποι είναι ηλικιωμένοι, πολλοί εκ των οποίων είναι ασυμπτωματικοί.

Τι δήλωσε ο καθηγητής

«Όσοι είναι θετικοί θα διακομιστούν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Θα παρθούν μέτρα στη μονάδα σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Να σας πω ότι μεγάλο ποσοστό των περιστατικών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη έχουν άμεση επαφή είτε με ταξιδιώτες που έχουν επιστρέψει από τη Χαλκιδική στη Θεσσαλονίκη, είτε από νησιά των Κυκλάδων στην Αττική. Το ότι είναι καλοκαίρι δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουμε και μπορεί οι νέοι να κινδυνεύουν λιγότερο, αλλά οι ηλικιωμένοι είναι ένα τραγικό παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί αν δεν είμαστε προσεκτικοί» ανέφερε ο κ. Τσίοδρας χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το GRtimes.gr

Συμπλήρωσε δε πως οι περισσότεροι από τους ηλικιωμένους είναι ασυμπτωματικοί. » Η τελευταία ανάλυση που έχουμε κάνει στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΔΥ δείχνει ότι περίπου 30% των περιστατικών είναι ασυμπτωματικοί τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό είναι ηλικίας κάτω των 40 ετών».

Δύο νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Ακόμα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το φονικό ιό σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 216. Σύμφωνα με πληροφορίες μία γυναίκα 88 ετών κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Η ασθενής δεν είχε υποκείμενα νοσήματα αλλά νοσηλευόταν από τις 6 Αυγούστου σε θάλαμο αρνητική πίεσης λόγω αιμορραγίας ανωτέρου πεπτικού.

Νωρίτερα σήμερα έχασε τη μάχη με τη ζωή και μία 82χρονη γυναίκα η οποία έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και ήταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Δύο γιατροί διασωληνωμένοι στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας

Διασωληνωμένοι παραμένουν δύο γιατροί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τον κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Πρόκειται για μια 27χρονη ειδικευόμενη γιατρό χειρουργικής και έναν 58χρονο παιδίατρο ο οποίος μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο του Βόλου. Σημειώνεται πως η 27χρονη εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του ιού, όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε τις τελευταίες ώρες και διασωληνώθηκε ενώ ανήκει στις ευπαθείς ομάδες. Στο μεταξύ, το βράδυ της Τρίτης (11 Αυγούστου) διασωληνώθηκε και ένας 58χρονος παιδίατρος ο οποίος είχε μεταφερθεί από το νοσοκομείο του Βόλου πριν δύο μέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments