Διεθνή

Ιταλία για Ελλάδα: Σε καραντίνα θα μπαίνουν ταξιδιώτες από τη χώρα μας

Ιταλία για Ελλάδα: Σε καραντίνα θα μπαίνουν ταξιδιώτες από τη χώρα μας
Ιταλία για Ελλάδα: Περιφέρειες της γειτονικής χώρας αποφάσισαν να θέτουν σε καραντίνα ταξιδιώτες από Ελλάδα, Ισπανία και Μάλτα για την ανάσχεση της διάδοσης του κορωνοϊού.

Η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας αλλάζει το επιδημιολογικό προφίλ της Ελλάδας στις χώρες του εξωτερικού. Περιφέρειες της Ιταλίας θα θέτουν σε καραντίνα τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από συγκεκριμένες χώρες της Ευρώπης, προκειμένου να ανακόψουν τη διάδοση του κορωνοϊού. Αυτό αναφέρουν σήμερα δημοσιεύματα του ιταλικού τύπου.

Η καραντίνα είναι πλέον υποχρεωτική στις περιφέρειες της Απουλίας (νότια) και της Καμπανίας (νότια) για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ισπανία, την Ελλάδα και τη Μάλτα.

«Τις δύο τελευταίες ημέρες, καταγράψαμε πολυάριθμα θετικά κρούσματα σε κατοίκους της Απουλίας που επέστρεψαν απ’ αυτές τις τρεις χώρες, όπου η κυκλοφορία του ιού είναι σημαντική», εξήγησε ο πρόεδρος της Απουλίας Μικέλε Εμιλιάνο.

Η Σικελία ετοιμάζεται να εφαρμόσει το ίδιο μέτρο, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο πρόεδρος της περιφέρειας Εμίλια-Ρομάνια (κέντρική Ιταλία) πρόκειται να υπογράψει σήμερα διάταγμα με το οποίο θα επιβληθεί η πραγματοποίηση τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες που προέρχονται από τις προαναφερθείσες τρεις χώρες. Οι ταξιδιώτες που φθάνουν από την Κροατία θα πρέπει εξάλλου να μπαίνουν σε καραντίνα.

Την ίδια ώρα η κεντρική κυβέρνηση της Ιταλίας ετοιμάζει νέα μέτρα για να αποφύγει την αναζωπύρωση του ιού που σημειώνεται σε ευρωπαϊκές χώρες, με πρώτη την Ισπανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα της Corriere della Sera Ιταλοί τουρίστες κατήγγειλαν ότι μετά από ταξίδι τους στην Κέρκυρα επέστρεψαν στη χώρα τους με κορωνοϊό, μιας και στο ελληνικό νησί επικρατούσε απόλυτη χαλάρωση ως προς τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Μια παρέα 19χρονων Ιταλών τουριστών στην Κέρκυρα καταγγέλλει ότι στο νησί επικρατούσε απόλυτη χαλαρότητα σχετικά με τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, με αποτέλεσμα να κολλήσουν τον κορωνοϊό. Οι νεαροί μίλησαν στην ιταλική  Corriere della Sera και όπως μεταφέρει το newsit.gr, η εικόνα που περιγράφουν είναι ότι όλοι, ιδίως οι τουρίστες, συμπεριφέρονταν σαν να μην υπήρχε ο ιός.

 svg%3E

Συγκεκριμένα οι επτά νεαροί ανέφεραν στις υγειονομικές αρχές της Ιταλίας πως δεν υπήρχαν μέτρα προφύλαξης στο νησί και όλοι οι τουρίστες συμπεριφέρονταν σαν να μην υπάρχει η πανδημία.

Κανείς δεν φορούσε μάσκα

“Είχαμε φέρει μάσκες από την Ιταλία και τις πρώτες φορές που πήγαμε στη ντισκοτέκ τις φορούσαμε. Αλλά ήμασταν οι μόνοι και οι υπόλοιποι νεαροί μας κοιτούσαν λες και ήμασταν… εξωγήινοι. Έτσι, στο τέλος τις βγάλαμε”, δήλωσαν. Σύμφωνα με τους 19χρονους, επικρατούσε μια χαλαρότητα στην Κέρκυρα μεταξύ των άλλων τουριστών, που έκαναν σαν να μην υπάρχει κορονοϊός, με συνέπεια να επηρεαστεί και η παρέα των Ιταλών, οι οποίοι στο τέλος αποφάσισαν να περάσουν τις διακοπές τους χωρίς να δίνουν προσοχή στα μέτρα προφύλαξης, ένα λάθος για το οποίο τώρα μετανιώνουν.

“Αν είχαμε αντιληφθεί τον κίνδυνο θα είχαμε προστατευτεί ή ίσως και να μην είχαμε ταξιδέψει εκεί. Ομως όλα έδειχναν τόσο ήρεμα”, επαναλαμβάνουν.

Οι νεαροί έχουν μπει σε καραντίνα, όπως και η μητέρα ενός εξ αυτών, που διαγνώστηκε επίσης θετική στην Covid-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments