Διεθνή

Ερντογάν Ελλάδα: Αν επιτεθείτε στο Oruc Reis θα πληρώσετε βαρύ τίμημα

Ερντογάν Ελλάδα: Αν επιτεθείτε στο Oruc Reis θα πληρώσετε βαρύ τίμημα
Ερντογάν Ελλάδα: Σε εμπρηστικές δηλώσεις προέβη ο Τούρκος πρόεδρος, αν και νωρίτερα έδειξε μια πιο ήπια στάση.

Τα «γυρίζει» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έκανε νέες δηλώσεις την Πέμπτη 13 Αυγούστου, σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο και το Oruc Reis.

Ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε λοιπόν, σε νέες προκλητικές δηλώσεις με αφορμή το Oruc Reis. «Και σήμερα είπαμε μην τυχόν επιτεθείτε στο Oruc Reis αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και πήραμε την πρώτη απάντηση», φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ. Και είναι άξιο αναφοράς πως νωρίτερα είχε δείξει μια πιο μετριοπαθή και ήπια στάση μετά την τηλεφωνική επικοινωνία  που είχε με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, με τους δύο ηγέτες να μιλούν τηλεφωνικά για την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν, στην επικοινωνία του με τη Μέρκελ, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, δήλωσε ότι είναι υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο βάσει του διεθνούς δικαίου και του διαλόγου. Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωνε νωρίτερα πως η λύση στη διένεξη της Τουρκίας με την Ελλάδα σχετικά με τις ενεργειακές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τον διάλογο και τη διαπραγμάτευση, δίχως να επιδιώκει περιπέτειες στην περιοχή.

Τραβάει το σχοινί ο «Σουλτάνος»

Επίσης, στις 14.00 ώρα Βρυξελλών πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Την επικοινωνία γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, Μπάρεντ Λέιντς, ενώ η επικοινωνία των δύο ανδρών έγινε μία ημέρα πριν από την έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ όπου θα συζητηθεί το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας.

Φαίνεται πάντως, πως ο «Σουλτάνος» τραβά το σχοινί, ρίχνοντας λάδι σε μια φωτιά που… σιγοκαίει εδώ και εβδομάδες. Είναι σύνηθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προκαλεί, αν και το απόγευμα της Πέμπτης (13 Αυγούστου) το πήγε… ένα βήμα παραπέρα, την ώρα που πραγματοποιεί ομιλία, για την 19η επέτειο του κόμματός του, του AKP, κατά τη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με το newsit, υποστήριξε ουσιαστικά πως υπήρξε κάποιου είδους «επεισόδιο» μεταξύ του Oruc Reis και ελληνικού πλοίου. Πάντως, σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, δεν υπήρξε οποιοδήποτε περιστατικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments