Διεθνή

Μέρκελ Ερντογάν: Ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική τους επικοινωνία – Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες

Μέρκελ Ερντογάν: Ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική τους επικοινωνία – Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες
Μέρκελ Ερντογάν: Πραγματοποιήθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών με «φόντο» τις κινήσεις του Oruc Reis.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης (13 Αυγούστου) ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και περιφερειακά ζητήματα. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να δήλωσε στην Άνγκελα Μέρκελ ότι είναι υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα από τις αρχές του διαλόγου, της δικαιοσύνης και του διεθνούς δικαίου.

Νωρίτερα, ο Tούρκος πρόεδρος είχε προαναγγείλει σε ομιλία του πως κατά τη διάρκεια των επαφών με την κα Μέρκελ και τον Σαρλ Μισέλ θα συζητηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ανατολική Μεσόγειο και οι διμερείς σχέσεις. Έτσι, ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει πως θα συνομιλούσε εντός της ημέρας με τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να επιχειρήσει να κατευνάσει τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

«Σήμερα θα έχω συνομιλία με την κυρία Μέρκελ και τον κύριο Μισέλ», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα προς τα μέλη του κυβερνώντος κόμματός του, του AKP. «Η λύση στην ανατολική Μεσόγειο περνά από τον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις», εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ωστόσο πως η Άγκυρα «δεν θα αφήσει καμιά χώρα να καταπατήσει τα δικαιώματά της».

«Ο δρόμος της λύσης στην Ανατολική Μεσόγειο περνάει μέσα από τον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις. Αν λειτουργήσουμε ευσυνείδητα και με λογική μπορεί να βρεθεί μία φόρμουλα σε μία λογική, kazan – kazan, (win – win, που θα είναι όλοι κερδισμένοι), που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων των πλευρών», τόνισε ο Ερντογάν, διαμηνύοντας παράλληλα πως το Oruc Reis θα συνεχίσει τις σεισμικές έρευνες μέχρι τις 23 Αυγούστου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments