Αθλητισμός

Τζάστιν Ρόμπινσον Παναθηναϊκός: Η περίπτωσή του κέντρισε το ενδιαφέρον του Γιώργου Βόβορα

Τζάστιν Ρόμπινσον Παναθηναϊκός: Η περίπτωσή του κέντρισε το ενδιαφέρον του Γιώργου Βόβορα
Τζάστιν Ρόμπινσον Παναθηναϊκός: Προτού η ελληνική ομάδα ενεργοποιήσει τη συμφωνία με τον Πιέρ Τζάκσον, είχαν εξετάσει έναν ακόμα παίκτη.

Ο Τζάστιν Ρόμπινσον είναι ο NBAer που πέρασε από το «ραντάρ» του Γιώργου Βόβορα, προτού αποφασίσει να προχωρήσει την υπόθεση του Πιέρ Τζάκσον.

Φαίνεται λοιπόν, πως εξέτασε την περίπτωση ενός νεαρού και ταλαντούχου NBAer για τη θέση του βασικού οργανωτή, μετά τη φυγή του Νικ Καλάθη. Και μπορεί ο Παναθηναϊκός να ενεργοποίησε τη συμφωνία με τον εκρηκτικό Πιέρ Τζάκσον, αλλά πριν αποφασίσει να διαπραγματευτεί με τον Αμερικανό γκαρντ, οι «πράσινοι» πέρασαν από το… ραντάρ τους την περίπτωση ενός νεαρού και ιδιαίτερα ταλαντούχου NBAerμ σύμφωνα με πληροφορίες από το olaprasina1908.

Η περίπτωσή του κέντρισε το ενδιαφέρον του Γιώργου Βόβορα, αφού πρόκειται για έναν παίκτη που στη θεωρία κάλυπτε τα «θέλω» του, αν και χωρίς καλά – καλά να έχει παραστάσεις ως επαγγελματίας στην Αμερική, πολλώ δε μάλλον στην Ευρώπη, εν τέλει, προτιμήθηκε η προοπτική ενός αναμφίβολα πολύ πιο μπαρουτοκαπνισμένου παίκτη, τόσο εντός, όσο και εκτός Ευρώπης, όπως είναι ο Πιέρ Τζάκσον.

Ενδεικτικά, πρόκειται για τον 22χρονο αριστερόχειρα Τζάστιν Ρόμπινσον, απόφοιτο του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια. Ο Ρόμπινσον ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2019. Και παρόλο που έμεινε εκτός ντραφτ, κατάφερε να κερδίσει συμβόλαιο με τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, μετρώντας 8.8 πόντους και 4 ασίστ κατά μέσο όρο στο Summer League του περασμένου έτους. Επίσης, τον Οκτώβρη του ίδιου χρόνου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ, σε αγώνα απέναντι στους Μάβερικς, κλείνοντας την σεζόν με 1.4 πόντους σε 9 συμμετοχές στον «μαγικό κόσμο».

Πάντως, ο ύψους 185 εκατοστών γκαρντ δεν κατάφερε να καθιερωθεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, με αποτέλεσμα να «υποβιβαστεί» στη θυγατρική ομάδα των Ουίζαρντς, από όπου σημείωσε 14.2 πόντους, 3.5 ριμπάουντ, 6.2 ασίστ και 1.4 κλεψίματα σε 33 συμμετοχές.

Και να αναφέρουμε πως στον Αμερικανό Πιερ Τζάκσον κατέληξε ο Παναθηναϊκός όσον αφορά στον παίκτη που έψαχνε για τη θέση «1». Ο Τζάκσον είναι, βέβαια, πρώτα σκόρερ και έπειτα οργανωτής, όμως στο «τριφύλλι» πιστεύουν μπορεί να είναι κομβικός για τη νέα σεζόν. Ξεκίνησε την καριέρα του στο Desert Pines High School, ενώ έπαιξε κολεγιακό μπάσκετ στο SouthernIdaho και στο Baylor. Στη χρονιά της αποφοίτησής του είχε 19.8 πόντους και 7 ασίστ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι. Το 2013 ο Τζάκσον επελέγη στην 42η θέση του NBA draft από τους Philadelphia 76ers και έγινε ανταλλαγή στους New Orleans Pelicans.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments