Ελλάδα

Νέα μέτρα κορωνοϊός: SMS σε Πάρο και Αντίπαρο – Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα – Να είστε σε επιφυλακή

Νέα μέτρα κορωνοϊός: SMS σε Πάρο και Αντίπαρο – Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα – Να είστε σε επιφυλακή
Νέα μέτρα κορωνοϊός: Στα όσα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Νίκος Χαρδαλιάς, περιλαμβάνεται και η ενεργοποίηση του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112.

Νέο μήνυμα απέστειλε στους πολίτες σε Πάρο και Αντίπαρο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα. «Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 στην Πάρο και την Αντίπαρο. Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς. Ακολουθήστε τα μέτρα προστασίας», αναφέρει το νέο μήνυμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, το οποίο υπάρχει και στα αγγλικά.

Τα μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο από αύριο, Σάββατο 15 Αυγούστου, στις 06:00, έως και τις 24 Αυγούστου:

Έως τις 24 Αυγούστου από 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί θα κλείνουν τα καταστήματα σε μπαρ και εστιατόρια στην Αττική και στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε την παράταση του πακέτου μέτρων για τον Πόρο και εφαρμογή του «μοντέλου Πόρου» και στην Πάρο, ενώ μέτρα πάρθηκαν επίσης σε Ύδρα και Σπέτσες. Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε συστάσεις για τους ταξιδιώτες, για τήρηση των μέτρων και χρήση μάσκας. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (δομές μεταναστών κ.α.) Υποχρεωτικό τεστ για όσους επιστρέφουν από άδεια, με ευθύνη εργοδοτών, σε δομές φροντίδας.

Επίσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε την παράταση του πακέτου μέτρων για τον Πόρο και εφαρμογή του «μοντέλου Πόρου» και στην Πάρο, ενώ μέτρα πάρθηκαν επίσης σε Ύδρα και Σπέτσες. Επισήμανε πως είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (δομές μεταναστών κ.α.) και είναι υποχρεωτικό το τεστ για όσους επιστρέφουν από άδεια, με ευθύνη εργοδοτών, σε δομές φροντίδας.

«Γνωρίζουμε ότι αυτοί οι νέοι θα επιστρέψουν στις μόνιμες κατοικίες τους στα μεγάλα αστικά κέντρα. Τονίζω ιδιαίτερα την ευθύνη των νέων ανθρώπων όχι μόνο να προστατεύσουν τους εαυτούς τους αλλά και τους παππούδες τους» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τι ανακοίνωσε συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς

    • Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, ως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις, εκτός από εστιατόρια, θέατρα, σινεμά.
    • Κλείσιμο χώρων εστίασης και διασκέδασης από τις 12 τη νύχτα ως τις 7 το πρωί στην Αττική και σε όλα τα νησιά Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα
    • Ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο.
    • Από αύριο το πρωί στις 6 απαγορεύονται εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων, στους χώρους εστίασης μπαίνει πλαφόν 4 άτομα εκτός αν πρόκειται για οικογένεια που το όριο ανεβαίνει στα 6 άτομα, υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.
    • Τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 12.
    • Παράταση των μέτρων στον Πόρο ως τις 24 Αυγούστου.
    • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και μεταναστών.
    • Οσοι επιστρέφουν από άδειες σε οίκους ευγηρίας, σε δομές μεταναστών και στρατόπεδα πρέπει να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό.
    • Τα μέλη των οικογενειών αυξημένου κινδύνου που εργάζονται στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα θα εργάζονται με τηλεργασία.
    • Σύσταση για χρήση μάσκας παντού σε όσους επιστρέφουν από διακοπές από περιοχές με επιβαρυμένα επιδημιολογικά στοιχεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments