Διεθνή

Ελληνοτουρκικά: Απειλεί ξανά ο Ερντογάν – “Αν συνεχίσουν τις προκλήσεις θα απαντήσουμε με πολλαπλάσιο τρόπο”

Ελληνοτουρκικά: Απειλεί ξανά ο Ερντογάν – “Αν συνεχίσουν τις προκλήσεις θα απαντήσουμε με πολλαπλάσιο τρόπο”
Ελληνοτουρκικά: Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στη συνομιλία που είχε ο ίδιος με την Άγκελα Μέρκελ, αλλά και τη συνομιλία που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Γερμανίδα Καγκελάριο.

Σε νέα προκλητική δήλωση προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ενώ το Τουρκικό ερευνητικό συνεχίζει τις παράνομες έρευνες του ο Τούρκος ηγέτες προκαλεί και πάλι λέγοντας πως αν η Ελλάδα συνεχίσει τις προκλήσεις η Τουρκία θα απαντήσει με πολλαπλάσιο τρόπο. Επίσης, αναφέρθηκε και στη συνομιλία που είχε ο ίδιος με την Άγκελα Μέρκελ, αλλά και τη συνομιλία που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Γερμανίδα Καγκελάριο.

«Δε μπορούν να συνεχιστούν οι παρενοχλήσεις. Αν συνεχιστούν θα απαντήσουμε με πολλαπλάσιο τρόπο. Το  Oruc Reis θα συνεχίσει τις έρευνες μέχρι 23 Αυγούστου. Με τη Μέρκελ μιλήσαμε και μου ζήτησε να ρίξουμε τους τόνους. Συμφωνήσαμε να δείξουμε καλή διάθεση. Ελπίζω να συμφώνησε το ίδιο και με τον Μητσοτάκη, με τον οποίο μίλησε».

Παρόμοια δήλωση έκανε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου λέγοντας πως «δεν θέλουμε ένταση, όμως η Ελλάδα πρέπει να συμπεριφερθεί με κοινή λογική». Ενώ προσέθεσε: «Μην κάνει όπως έκανε πριν δυο μέρες και επιχείρησε να παρενοχλήσει το Oruc Reis. Θα πάρει την κατάλληλη απάντηση. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τις χώρες της Μεσογείου. Τέλος, είπε πως η Ελλάδα «με νταηλίκια δε μπορεί να φτάσει πουθενά».

Απειλές και από τον Τσαβούσογλου

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, αναφερόμενος στην ένταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο, εξαπέλυσε και πάλι απειλές εναντίον της Ελλάδας. «Η Ελλάδα πρέπει να είναι λογική. Δεν πρέπει να υπάρξει προσπάθεια παρενόχλησης του Oruc Reis. Γιατί αν κάνει τέτοια προσπάθεια θα το πληρώσει. Με το να κάνεις bullying, δεν πας πουθενά», είπε ο Τσαβούσογλου.

Παράλληλα ο Τούρκος ΥΠΕΞ «προειδοποίησε» την Γαλλία «να αποφύγει πράξεις και κινήσεις που αυξάνουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο». Τέλος ο Μελβούτ Τσαβούσογλου κάλεσε την Ε.Ε. να μην «παραχαϊδεύει» την Ελλάδα κι αντιθέτως να υποστηρίξει τη διπλωματία και την κοινή λογική. Θυμίζουμε ότι σήμερα είναι προγραμματισμένη η τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωετερικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αφορμή τις κινήσεις της Τουρκίας. Θυμίζουμε ότι αυτή η σύσκεψη θα γίνει μετά από αίτημα της Ελληνικής πλευράς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments