Πολιτική

Live Χαρδαλιάς: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοινώνει τα νέα μέτρα

Live Χαρδαλιάς: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοινώνει τα νέα μέτρα
Live Χαρδαλιάς: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει τους πολίτες για τα νέα μέτρα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (14 Αυγούστου) ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες σχετικά με τη λήψη νέων μέτρων μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Και να θυμίσουμε πως έκκληση στους νέους για μεγαλύτερη προσοχή λόγω των κρουσμάτων του ιού, απηύθηνε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προήδρευσε το πρωί της Παρασκευής στην τακτική σύσκεψη – μέσω τηλεδιάσκεψης- για τον κορωνοϊό, στο Μέγαρο Μαξίμου, και προανήγγειλε τη λήψη νέων μέτρων, εντός της ημέρας, τα οποία ανακοινώνονται από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους πολίτες έστειλε μήνυμα στους νέους λέγοντας τα εξής: «Θέλω να κάνω ειδική έκκληση στους νέους μας, στα νέα παιδιά. Έχω και εγώ παιδιά σε αυτή την ηλικία, 17, 23 και 22, γνωρίζω την ανεμελιά της ηλικίας. Αλλά παρακαλώ, έκκληση: Προσοχή, προσέξτε τους εαυτούς σας, δεν είστε άτρωτοι, και κυρίως αυτοί που δεν είναι άτρωτοι είναι οι γονείς σας και οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας».

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος και αυτό έχει να κάνει, όπως είπε ο ίδιος, με το γεγονός ότι έχουμε σήμερα ενδείξεις για διασπορά του ιού σε μία σειρά από τουριστικούς προορισμούς. «Γνωρίζουμε, επίσης, ότι η διασπορά αυτή του ιού αφορά πολύ νεότερες ηλικίες. Και γνωρίζουμε, επίσης, ότι οι άνθρωποι αυτοί τις επόμενες ημέρες, τις επόμενες εβδομάδες, θα επιστρέψουν από τους τουριστικούς προορισμούς στους μόνιμους τόπους κατοικίας τους στα μεγάλα αστικά κέντρα» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως «είναι πάρα, πάρα πολύ σημαντικό να αναληφθεί από τους ίδιους η ευθύνη να προστατέψουν, όχι μόνο τους εαυτούς τους, αλλά κυρίως τους αγαπημένους τους, τους γονείς τους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments