Τεχνολογία

Γιατί δεν πρέπει να φορτίζεις το κινητό δίπλα σου το βράδυ

Γιατί δεν πρέπει να φορτίζεις το κινητό δίπλα σου το βράδυ
Δες τους λόγους που θα πρέπει να "κόψεις" τη συνήθεια να φορτίζεις το smartphone σου δίπλα σου, την ώρα που κοιμάσαι.

To κινητό έχει γίνει πλέον η προέκταση του χεριού μας, δεν μπορούμε  χωρίς αυτά καθώς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Η χρήση δε, που τους κάνουμε είναι η μέγιστη διότι μας εξυπηρετούν τόσο στην άμεση και εύκολη επικοινωνία με τους γύρω μας, όσο και στην εργασία μας. Συμβάλλουν επίσης στη ψυχαγωγία μας, χάρη στα παιχνίδια και στις άπειρες εφαρμογές που μπορούμε να απολαμβάνουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Σε γενικές γραμμές, δύσκολα μπορεί να περάσει η μέρα χωρίς το κινητό μας τηλέφωνο στο χέρι, το οποίο έχει αντικαταστήσει ακόμη και τους προσωπικούς υπολογιστές. Ωστόσο, για να παραμείνει το κινητό μας ανοιχτό και διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή για κάθε είδους χρήση, θα πρέπει όπως είναι φυσικό, να το φορτίζουμε και σε αυτό το σημείο επιβάλλεται να σας παρουσιάσουμε τους λόγους που δεν πρέπει να φορτίζετε το κινητό σας τηλέφωνο δίπλα σας κατά τη νύχτα. 

Γιατί δεν πρέπει να φορτίζετε το κινητό δίπλα σας το βράδυ

Μια “κακή” όπως φαίνεται, συνήθεια είναι να φορτίζουμε το κινητό μας δίπλα μας την ώρα που κοιμόμαστε. Ωστόσο, το να φορτίζουμε το κινητό σε μια πρίζα δίπλα μας το βράδυ την ώρα που κοιμόμαστε δεν αποτελεί  σωστή τακτική για τους εξής λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι έτσι βλάπτεται η συσκευή σας. Σύμφωνα με διάφορες μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, οι μπαταρίες των κινητών έχουν περιορισμένο χρόνο που αντέχουν. Συνεπώς το αποτέλεσμα είναι να εξαντλούνται γρήγορα αν φορτίζονται για 8 ώρες το βράδυ.

Ο δεύτερος και εξίσου σημαντικός λόγος και μάλιστα για την ανθρώπινη υγεία είναι ότι με αυτό τον τρόπο υποβαθμίζεται ο ύπνος. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες ένας άνθρωπος που έχει δίπλα του το κινητό δεν μπορεί να κοιμηθεί καλά. Και ο λόγος είναι απλός. Επειδή το μπλε φως της συσκευής διαταράσσει την παραγωγή μελατονίνης στον εγκέφαλο και μειώνει την ποιότητα του ύπνου, ενώ ταυτόχρονα η ακτινοβολία που εκπέμπεται δεν είναι καλή για την υγεία μας. Ένας λόγος ιδιαίτερα σημαντικός που δεν θα πρέπει κανείς να παίρνει αψήφιστα. Συνεπώς θα ήταν πολύ καλό να φορτίζετε το κινητό σας είτε πριν κοιμηθείτε είτε σε απομακρυσμένη πρίζα από εσάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments