Ελλάδα

Δήμαρχος Μεταμόρφωσης: Να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς και να ελεγχθούν οι άδειες

Δήμαρχος Μεταμόρφωσης: Να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς και να ελεγχθούν οι άδειες
Δήμαρχος Μεταμόρφωσης: Για περιβαλλοντικό πλήγμα κάνει λόγο ο Στράτος Σαρούδας και ζητά να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην πυρκαγιά. Για να μην επαναληφθούν τέτοιες καταστάσεις στο μέλλον χρειάζεται ένα πλαίσιο προδιαγραφών, προσθέτει.

Η φωτιά στην Μεταμόρφωση συνεχίζει να καίει με τον καπνό από τα καμμένα πλαστικά να έχει καλύψει χθες τον ουρανό της Αττικής. Ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της φωτιάς, που δημιουργεί πρόβλημα με τον τοξικό καπνό στις γύρω περιοχές και στις δυτικές συνοικίες. Ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, εκφράζει την ανησυχία του για το περιβαλλοντικό πλήγμα που θα παραμείνει στην περιοχή και ζητά να ληφθούν μέτρα ώστε να οριστούν με ακρίβεια οι προδιαγραφές λειτουργίας τέτοιων εργοστασίων.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως πρέπει να «κάτσουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς στο ίδιο τραπέζι, ώστε να διαμορφώσουν από κοινού ένα πλαίσιο προδιαγραφών και ελέγχου, για να μην ξανασυμβεί στο μέλλον ανάλογο περιστατικό με αυτό της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας».

Ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, αφού ευχαρίστησε το Πυροσβεστικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία, την Περιφέρεια Αττικής, την Πολιτική Προστασία, τους εργαζόμενους στον Δήμο του, αλλά και όσους Δήμους έσπευσαν και βοήθησαν για την κατάσβεσή της, στη συνέχεια τόνισε: «Ωστόσο, κερδίσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο.

Η φωτιά μπορεί να υποχωρεί, όχι όμως το περιβαντολλογικό πλήγμα. Πρέπει άμεσα να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς και ελέγχου όλων των αδειών. Παράλληλα καλούμε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, τους συναρμόδιους φορείς, την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους, να κάτσουμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι και να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο προδιαγραφών και ελέγχων, ώστε να αποφύγουμε ανάλογα ατυχήματα στο μέλλον. Να μη βρεθούμε ποτέ ξανά στην ίδια δύσκολη θέση».

Βίντεο του Εθνικού Αστεροσκοπείου παρουσιάζει την εξέλιξη της διασπορά του καπνού

Βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται η εξέλιξη της διασποράς του καπνού στον ουρανό της Αττικής ύστερα από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης υλικών στη Μεταμόρφωση, δημοσιοποίησε το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Επιπλέον, μέσω μοντελοποίησης της διασποράς του καπνού από αριθμητικό μοντέλο το Αστεροσκοπείο κατέγραψε εποπτική εικόνα της συγκέντρωσης και της πορείας των αερολυμάτων που απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς. Η πυρκαγιά, όπως σημειώνεται σε σχετική ανάρτηση, έχει σήμερα μειωθεί σε ένταση και έκταση αλλά συνεχίζει να απελευθερώνει επικίνδυνα αερολύματα στην Αθήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments