Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Ανησυχία από τα κρούσματα – Πάνω από 2.500 σε 16 ημέρες

Ελλάδα κορωνοϊός: Ανησυχία από τα κρούσματα – Πάνω από 2.500 σε 16 ημέρες
Ελλάδα κορωνοϊός: Πρόκειται για ένα αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας για τη χώρα μας.

Η «έκρηξη» των κρουσμάτων φέρνει περισσότερη ανησυχία τόσο στους κόλπους της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει μια νέα δέσμη μέτρων όσο και στους επαγγελματίες υγείας.

Έκκληση στους νέους να τηρούν τα μέτρα

Οι επιδημιολόγοι προειδοποιούν ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει και ζητούν από όλους να εφαρμόζονται τα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Για τα σταθερά πάνω από τα 200 κρούσματα του ιού καθημερινά, 217 το τελευταίο 24ωρο, αλλά και για το γεγονός ότι κάποιοι πολίτες δεν τηρούν τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού μίλησε στο OPEN η καθηγήτρια Πνευμονολογίας, Αναστασία Κοτανίδου.

Όπως αναφέρει η κυρία Κοτανίδου «ελπίζουμε ότι θα ελέγξουμε τη διασπορά», ενώ προσθέτει ότι «από εμάς εξαρτάται εάν μπορούμε να τηρήσουμε τα μέτρα. Δεν είναι κάτι τρομερό και φοβερό. Δεν είμαστε πίσω από τα μέτρα. Είμαστε πίσω από το να τηρήσουμε τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί. Εάν όλος ο κόσμος τηρούσε τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν τότε δεν θα υπήρχε λόγος επιβολής και άλλων μέτρων». Την ίδια ώρα η καθηγήτρια Πνευμονολογίας αποκλείει το ενδεχόμενο επιβολής lockdown ενώ υποστηρίζει ότι ο κορωνοϊός δεν έχει ηλικία.

Σε απομόνωση τρεις ταξιδιώτες από την Πάτμο

Σε απομόνωση έχουν τεθεί τρεις ταξιδιώτες οι οποίοι έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά από την Πάτμο και διαπιστώθηκε ότι οι δύο εξ αυτών, φέρονται να είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από το λιμενικό σώμα, έχουν τεθεί σε απομόνωση και εξετάζονται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Για το περιστατικό, έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας και αναμένεται το πόρισμα της έρευνας των ειδικών για να διαπιστωθεί εάν τα δύο νεαρά άτομα και ο συνοδός τους, γνώριζαν ή όχι ότι είναι θετικοί. Οι υπόλοιποι επιβάτες του πλοίου Blue Star 1 αποβιβάστηκαν κανονικά στο λιμάνι του Πειραιά. Τώρα αναμένεται το πόρισμα των ειδικών και αναλόγως των αποτελεσμάτων, θα υπάρξουν οι απαραίτητες προληπτικές ενέργειες για τους συνταξιδιώτες των τριών ατόμων.

Ανησυχία στην Αττική λόγω των παραπάνω από 460 κρουσμάτων σε μία εβδομάδα

Στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας βρίσκεται η Αττική, καθώς μέσα σε μία εβδομάδα έγινε καταγραφή για 468 κρούσματα από τα συνολικά 1.489. Η επιστροφή των εκδρομέων έχει προκαλέσει ανησυχία στις υγειονομικές αρχές και στην κυβέρνηση, όπως είναι αναμενόμενο.

Ανήλικα άτομα έχουν διασωληνωθεί

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση για τη 17χρονη που έχει διασωληνωθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, λόγω κορωνοϊού. Η ανήλικη συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Όπως έχει γίνει γνωστό, η εικόνα της παρουσίασε επιδείνωση και οι γιατροί έκριναν απαραίτητο να νοσηλευθεί σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα, αν και δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα από το νοσοκομείο. Η κοπέλα νοσηλευόταν από την Παρασκευή στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη με την κατάσταση της να παρουσιάζει επιδείνωση και τους γιατρούς να κρίνουν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ

Σε ισχύ τίθενται από αύριο Δευτέρα (17 Αυγούστου), τα νέα περιοριστικά μέτρα που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση, στην προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας. Όπως αναφέρεται, τα μέτρα θα ισχύουν από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας μέχρι και τις 24 ή τις 31 Αυγούστου κατά περίπτωση.

Αφορούν σε πολλές περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο και επιβάλλεται, μεταξύ άλλων, υποχρεωτικό όριο 50 ατόμων στις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, και απαγόρευση λειτουργίας όλων των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 το πρωί. Για να δείτε τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 17 Αυγούστου, πατήστε εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments