Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ανησυχία για την κατάσταση της 17χρονης μαθήτριας

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ανησυχία για την κατάσταση της 17χρονης μαθήτριας
Κορωνοϊός Ελλάδα: Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα, ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα από το νοσοκομείο.

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση για την 17χρονη που έχει διασωληνωθεί από χθες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, λόγω κορωνοϊού.

Η ανήλικη συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπειας . Όπως έχει γίνει γνωστό, η εικόνα της παρουσίασε επιδείνωση και οι γιατροί έκριναν απαραίτητο να νοσηλευθεί σε ΜΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα, ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα από το νοσοκομείο. Η κοπέλα νοσηλευόταν από την Παρασκευή στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη με την κατάσταση της να παρουσιάζει επιδείνωση και τους γιατρούς να κρίνουν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί. 

Η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ – 230 νέα κρούσματα

«Σήμερα ανακοινώνουμε 230 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6858, εκ των οποίων το 55.1% αφορά άνδρες. Επίσης,

  • 1648 (24.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 3293 (48.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 23 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
  • Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών.
  • 8 (34.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • To 47.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
  • Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 226 θανάτους συνολικά στη χώρα.
  • 78 (34.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Έκκληση στους νέους – “Κάντε τη διαφορά, τηρήστε τα μέτρα”

Μετά τον πρωθυπουργό, έκκληση για τήρηση των μέτρων από τους νέους έκανε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. «Νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ ξανά στους νέους. Όχι σαν μέλος της Κυβέρνησης, όχι σαν κάποιος που βρίσκεται μαζί με χιλιάδες άλλους στην πρώτη γραμμή στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά κυρίως σαν πατέρας. Δεν είστε άτρωτοι.

Ούτε εσείς, ούτε οι φίλοι σας, αλλά κυρίως δεν είναι άτρωτοι και κινδυνεύουν οι γονείς και οι παππούδες σας. Είστε σε μια ηλικία ξεχωριστή, που όλοι περάσαμε, και η οποία χαρακτηρίζεται από την ανεμελιά. Είναι λογικό να θέλετε να ζείτε κάθε μέρα έντονα και μοναδικά. Κάντε το, αλλά κάντε το με προσοχή. Για να μη θέσετε σε κίνδυνο τη ζωή κάποιου που γνωρίζετε. Για να μην είστε άθελά σας υπεύθυνοι για το επόμενο κρούσμα.

Κυρίως επιστρέφοντας από τις διακοπές σας, πρέπει να είστε διπλά προσεκτικοί. Για αυτό για τουλάχιστον μία εβδομάδα φοράμε μάσκες παντού, τηρούμε τις αποστάσεις και μένουμε μακριά από άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Κάντε τη διαφορά. Τηρήστε τα μέτρα. Για να σταματήσει εδώ η διασπορά του ιού. Για να αποφύγουμε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας».

Οι επόμενες μέρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες καθώς από τη Δευτέρα αναμένεται να επιστρέψει ένας μεγάλος αριθμός από τους εκδρομείς του Αυγούστου – Στους 226 οι νεκροί

Ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων συνεπάγεται αρνητικές εξελίξεις, τονίζουν οι ειδικοί, που δεν αποκλείουν τη λήψη νέων μέτρων ειδικά σε περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο». Αν τα κρούσματα τις επόμενες δύο εβδομάδες δεν μειωθούν, τότε θα αρχίσει και η πίεση στο σύστημα υγείας, καθώς οι εισαγωγές θα αυξηθούν και η κατάσταση δύσκολα θα μπορεί να ανατραπεί. Οι λοιμωξιολόγοι προειδοποιούν πως αν ανέβουν οι διασωληνωμένοι και τα κρούσματα δεν σταθεροποιηθούν κάτω από 200 τότε είναι πολύ πιθανό να δούμε αύξηση των μέτρων και στα αστικά κέντρα.

Παράλληλα το πιο πρόσφατο  θύμα του ιού είναι ένας 82χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είναι ο 4ος νεκρός από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι. Ο ηλικιωμένος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ενώ έπασχε από άνοια. Ακόμη οκτώ ασθενείς από το ίδιο γηροκομείο εισήχθησαν το Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 στο «Παπανικολάου» με κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments