Ελλάδα

Μαγαζί στα Χανιά κλείνει στις δώδεκα με τον “ήλιο” του ΠΑΣΟΚ

Μαγαζί στα Χανιά κλείνει στις δώδεκα με τον “ήλιο” του ΠΑΣΟΚ
Φαίνεται πως δεν χάνουν το κέφι τους στα Χανιά.

Μπορεί τα μέτρα της κυβέρνησης για κλείσιμο των καταστημάτων να ήταν αναγκαία για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού ωστόσο δεν ήταν και λίγοι εκείνοι οι επιχειρηματίες που θεωρούν πως με το συγκεκριμένο μέτρο η οικονομική τους κατάσταση δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο. Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι που διακωμώδησαν την όλη κατάσταση. Όπως ένας καταστηματάρχης στα Χανιά ο οποίος βρήκε έναν πραγματικά ευφάνταστο τρόπο για το κλείσιμο της επιχείρησής του στις 12 τα μεσάνυχτα, όπως πλέον ορίζει η απόφαση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το viralpress.gr που δημοσιεύει και σχετικό βίντεο, καταστηματάρχης στα Χαλιά, επέλεξε την ώρα που μάζευε για να κλείσει χθες το βράδυ (14/08) να βάλει στη διαπασών τον «Ήλιο» του ΠΑΣΟΚ (το γνωστό τραγούδι του Μάνου Λοΐζου).

Να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη Παρασκευή κατά την έκτακτη ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης τα οποία αφορούν.

  • Όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, (γάμους, βαφτίσεις, κηδείες, θέατρα, σινεμά) εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα εστιατόρια, θέατρα, σινεμά, έως 24 Αυγούστου, στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.
  •  Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί στην περιφέρεια Αττικής (νησιά Αργοσαρωνικού – Κύθηρα), έως 24 Αυγούστου. Η απαγόρευση ισχύει για Κρήτη και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κατερίνη, Λάρισα, Βόλο, Κέρκυρα, Μύκονο και Σαντορίνη.
  •  Ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο. Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όριο εννέα ατόμων σε κάθε δημόσια συνάθροιση. Όριο ατόμων στα τραπέζια των καταστημάτων. Απαγορεύονται, δηλαδή, εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων, στους χώρους εστίασης, μπαίνει πλαφόν 4 άτομα στα κέντρα εστίασης εκτός αν πρόκειται για οικογένεια που το όριο ανεβαίνει στα 6 άτομα. Υποχρεωτική χρήση μασκών παντού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Τα μαγαζιά θα επίσης θα κλείνουν από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.

Σε συνεννόηση με το ΥΠΟΙΚ για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

  •  Παρατείνονται έως τις 24 Αυγούστου τα μέτρα για τον Πόρο, με μόνη διαφορά το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα αντί για 11.
  •  Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
  •  Προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό όλων όσων επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτούς που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (πχ εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών) με ευθύνη των εργοδοτών ή των προϊσταμένων.
  •  Τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή νόσο από τον κορωνοϊό που εργάζονται στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στο εξής θα εργάζονται με τηλεργασία ή back office, κατά την επιλογή του εργαζομένου, έως 31 Αυγούστου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments