Ελλάδα

Κορωνοϊός 112: Μήνυμα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Κορωνοϊός 112: Μήνυμα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
Κορωνοϊός 112: Οδηγίες προς τους πολίτες που επιστρέφουν από τις διακοπές τους προκειμένου να τηρούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στα κινητά των πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές τους να ακολουθήσουν τις συστάσεις των ειδικών και να τηρήσουν όλα τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 13:30 τα κινητά στα κινητά των πολιτών έφτασε ένα μήνυμα, στο οποίο τονίζοταν πως  «ο κίνδυνος διασποράς COVID-19 είναι αυξημένος» και πως οι ταξιδιώτες δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με ευάλωτες ομάδες.

Ακολουθεί αναλυτικά το μήνυμα:

«Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 17-08-2020. Κατά την επιστροφή σας από τις διακοπές δείξτε ιδιαίτερη προσοχή. Ο κίνδυνος διασποράς COVID -19 είναι αυξημένος. Μην έρχεστε σε επαφή με ευάλωτες ομάδες και ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας».

Aυτά τα μέτρα ισχύουν από σήμερα:

Υπενθυμίζεται πως από σήμερα ισχύουν νέα μέτρα σε μια προσπάθεια των αρχών να περιοριστεί η διασπορά της νόσου στην κοινότητα, μετά και τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών. Σε 16 περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο επιβάλλεται υποχρεωτικό όριο 50 ατόμων στις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά και απαγόρευση λειτουργίας όλων των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.

Αναλυτικά οι περιοχές για τις οποίες τίθενται σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα:

 • η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Αττικής,
 • οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,
 • οι Δήμοι Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

Επίσης, από σήμερα, όσον αφορά στους ταξιδιώτες που επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα από τα χερσαία σύνορα αλλά και στους Έλληνες πολίτες και τα άτομα που διαθέτουν άδεια μόνιμης παραμονής, είναι πλέον υποχρεωτική η προσκόμιση τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για τον ιό με αρνητικά αποτελέσματα, το οποίο θα έχει διενεργηθεί το πολύ μέχρι 72 ώρες πριν τη διέλευση των συνόρων στη χώρα από όπου έρχονται οι ταξιδιώτες. Η υποχρεωτική προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου, καθίσταται υποχρεωτική και για τους επιβάτες των αεροπορικών πτήσεων που προέρχονται από τη Σουηδία, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Τσεχία και το Βέλγιο. Από χθες, Κυριακή 16 Αυγούστου, ο μέγιστος αριθμός ταξιδιωτών που εισέρχονται στη χώρα από τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, είναι τα 750 άτομα.

Ακόμη, από σήμερα:

 • Απαγορεύονται όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις όπου οι παρευρισκόμενοι είναι όρθιοι. Στη συγκεκριμένη κατηγορία συμπεριλαμβάνονται οι συναυλίες και οι παραστάσεις.
 • Σε μέλη προσωπικού μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων καθώς και σε χώρους με υψηλό συγχρωτισμό, οι οποίοι επιστρέφουν από άδεια.
 • Εφαρμόζεται το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε στρατόπεδα και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και μεταναστών.
 • DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

  Γράψτε το σχόλιο σας

  Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments