Ελλάδα

Κορωνοϊός μωρό: Βρέφος στη Θεσσαλονίκη θετικό στον ιό

Κορωνοϊός μωρό: Βρέφος στη Θεσσαλονίκη θετικό στον ιό
Κορωνοϊός μωρό: Ένα μωρό, μόλις 27 ημερών, διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό. Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς της πόλης.

Ακόμη ένα βρέφος εντοπίστηκε θετικό στον κορωνοϊό στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, ένα μωρό, μόλις 27 ημερών, βρέθηκε πως νοσεί από τον φονικό ιό. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, που είναι το κέντρο αναφοράς του κορωνοϊού για τα παιδιά. Έχει ήπια συμπτώματα και είναι καλά στην υγεία του.

Την ίδια ώρα, σε καραντίνα στο σπίτι του είναι το βρέφος 3,5 μηνών από την Έδεσσα, που επίσης έχει βρεθεί θετικό σε κορωνοϊό.

Εν τω μεταξύ, παραμένει διασωληνωμένη σε ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ η 17χρονη κοπέλα που διαγνώστηκε με τον ιό τις προηγούμενες ημέρες. Η νεαρή όταν επέστρεψε από τις διακοπές της παρουσίασε έντονο πυρετό. Μεταφέρθηκε σε περιφερειακό νοσοκομείο και στη συνέχεια στο ΑΧΕΠΑ, όπου αργότερα κρίθηκε ότι η κατάσταση της χειροτερεύει με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάστασή της είναι σταθερή.

Στους 230 οι νεκροί:

Αυξάνεται η μακάβρια λίστα των θυμάτων που αφήνει πίσω του ο κορωνοϊός στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μαι γυναίκα 74 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα, Δευτέρα 17 Αυγούστου. Η 74χρονη που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπανικολάου» είχε διασωληνωθεί χθες και στις 1:55 τη νύχτα άφησε την τελευταία της πνοή, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας στους 230. Η ηλικιωμένη έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Εκτός από την 74χρονη μία ακόμη γυναίκα έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας. Και αυτή στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα ήταν 81 ετών και έπασχε από πολλά υποκείμενα νοσήματα. Άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν εδώ και αρκετές ημέρες.

Στα 217 τα νέα κρούσματα:

Χθες, Κυριακή 16 Αυγούστου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 217 νοσούντες εκ των οποίων οι 15 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 7.075. Όπως ανέφερε η ανακοίνωση: «Σήμερα ανακοινώνουμε 217 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7.075, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Επίσης, 1.667 (23.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.353 (47.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 8 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 50.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 228 θανάτους συνολικά στη χώρα. 79 (34.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments