Διεθνή

Κορωνοϊός Ρωσία: Για άλλη μια μέρα, σχεδόν 5 χιλιάδες τα νέα κρούσματα

Κορωνοϊός Ρωσία: Για άλλη μια μέρα, σχεδόν 5 χιλιάδες τα νέα κρούσματα
Κορωνοϊός Ρωσία: Για άλλη μια μέρα η πανδημία «σαρώνει» τη χώρα, ενώ η κυβέρνηση έκανε την ανακοίνωση για το εμβόλιο Sputnik V.

Σχεδόν 5 χιλιάδες είναι και σήμερα τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Ρωσία, σύμφωνα με τον απολογισμό του τελευταίου 24ωρου. Πιο συγκεκριμένα, οι Αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι καταγράφηκαν 4.892 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφθασε τις 927.745, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται στην τέταρτη κατά σειρά χώρα ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων παγκοσμίως. Αντίστοιχος αριθμός κρουσμάτων είχε καταγραφεί και για το προηγούμενο 24ωρο.

Άλλοι 55 νεκροί

Τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τις Αρχές καταγράφηκαν 55 θάνατοι και συνολικά έχουν καταγραφεί από την έναρξη της πανδημίας 15.740 θάνατοι. Τα σχεδόν 5.000 κρούσματα έρχονται στον απόηχο της ανακοίνωσης της παραγωγής του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. «Η παραγωγή του εμβολίου εναντίον της μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Επιστημονικό Ινστιτούτο Gamaleya (Γκαμαλέγια) έχει ξεκινήσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Το ρωσικό υπουργείο Υγείας υποστηρίζει πως το εμβόλιο – με την επωνυμία Sputnik V – έχει περάσει από όλους τους απαραίτητους ελέγχους και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να κτίζει ανοσία απέναντι στον ιό SARS-CoV-2, όμως ορισμένοι επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι η Μόσχα μπορεί να βάζει το εθνικό κύρος πάνω από την ασφάλεια.

Πιο συγκεκριμένα, τον επόμενο μήνα, τον Σεπτέμβριο, αναμένεται να ξεκινήσουν οι μαζικοί εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στη Ρωσία, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya, που ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik V. Συγκεκριμένα, ο Αλεξάντερ Γκούνμπουργκ διευκρίνισε πως η διαδικασία θα ξεκινήσει αμέσως μόλις παραχθούν αρκετά δείγματα του εμβολίου.

Τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκε πως το κράτος θα αναλάβει τη διανομή του πρώτου, παγκοσμίως, εμβολίου κατά της πανδημίας για να διασφαλιστεί η επάρκεια αποθεμάτων.

«Σύμφωνα με διάταγμα του Ρώσου πρωθυπουργού, Μιχαήλ Μισούστιν, το πρώτο εμβόλιο για τον ιό, το οποίο αναπτύχθηκε από τη Ρωσία, συμπεριελήφθη στη λίστα των φαρμάκων, ο τρόπος διανομής των οποίων αποφασίζεται από την κυβέρνηση. Αυτό θα μας επιτρέψει να ελέγχουμε τα αποθέματα του φαρμάκου στις της χώρας και θα βοηθήσει στην αποφυγή τυχόν έλλειψης», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως, το Σάββατο 15 Αυγούστου, έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας της χώρας πως ξεκίνησε η διαδικασία παραγωγής του εμβολίου και μάλιστα αναφέρθηκε πως είναι ήδη έτοιμη η πρώτη παρτίδα. Ρώσοι αξιωματούχοι αναφέρουν πως η χώρα μπορεί να παράξει 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τους επόμενους 12 μήνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments