Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Από ποιες χώρες προέρχονται τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Από ποιες χώρες προέρχονται τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα
Κορωνοϊός Ελλάδα: Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έδωσε στη δημοσιότητα ενδιαφέροντα στοιχεία σε σχέση με την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο «χάρτης» των εισαγόμενων κρουσμάτων.

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως αυτά έγιναν γνωστά από τους Νίκο Χαρδαλιά, υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Βασίλη Κοντοζαμάνη, υφυπουργό Υγείας.

Οι κύριοι Χαρδαλιάς και Κοντοζαμάνης υπογράμμισαν πως απαιτείται ευλαβική τήρηση των μέτρων για την ανάσχεση του κορωνοϊού, υπογραμμίζοντας πως αν τα αγνοήσουμε η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΠΠ, τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα καταγράφονται από τις εξής πέντε χώρες: Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία και Σουηδία. Συγκεκριμένα από το άνοιγμα των συνόρων, 1 Ιουλίου  μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα: 88 κρούσματα από τη Ρουμανία, 86 από τη Βουλγαρία, 80 από τη Σερβία, 63 από την Αλβανία και 29 από τη Σουηδία. Συνολικά από τη 1η Ιουλίου μέχρι και τις 16 Αυγούστου ο αριθμός των εισερχομένων ατόμων στη χώρα ανέρχεται σε 2.592.853. Από αυτούς οι 2.068.408 εισήλθαν από τα αεροδρόμια, οι 140.051 από λιμάνια και οι 384.394 από τα χερσαία σύνορα.

Δείτε τις κάρτες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΓΠΠ

Τι δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

«Η μετάδοση οφείλεται στην εγχώρια κυκλοφορία και τη μη τήρηση μέτρων» σημείωσε στη σημερινή ενημέρωση, μεταξύ άλλων, ο Νικός Χαρδαλιάς, ενώ παράλληλα διευκρίνισε ότι η χώρα μας είναι 132η στη λίστα ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους σε κρούσματα και 128η σε θανάτους ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους.

«Το 83% των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι εγχώρια και έχουν προκληθεί από τη μη λήψη μέτρων σε χώρους συγχρωτισμού. Δεν χαλαρώνουμε τα μέτρα. Η μετάδοση οφείλεται στην εγχώρια κυκλοφορία και τη μη τήρηση μέτρων. Πρέπει να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα για αποστάσεις, μάσκες, μέτρα υγιεινής, ωράρια»είπε ο υφυπουργός και ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ειδικό πρωτόκολλο για τους χώρους εργασίας τις επόμενες ημέρες καθώς και έγκαιρη ενημέρωση για τα σχολεία.

«Οποιαδήποτε χαλάρωση ανοίγει την πόρτα στον ιό. Ας μην βοηθήσουμε τον ιό να εξαπλωθεί. Ο τρόπος για να κλείσουμε την πόρτα είναι να τηρούμε τα μέτρα» ανέφερε. «Ευθύνεται ο τουρισμός για την άνοδο των κρουσμάτων; Όχι. Με το σύστημα των plf τα καταγεγραμμένα εισαγόμενα κρούσματα είναι 615 σε 319.000 ελέγχους από την 1η Ιουλίου σε εισόδους της χώρας από τις οποίες έχουν εισέλθει 2.597.000 άτομα» είπε στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς και παρέθεσε τα εξής στοιχεία:

«Η Ελλάδα είναι 132η χώρα ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους σε κρούσματα και 128η σε θανάτους ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους». «Παρατηρούμε άνοδο κρουσμάτων σε νεαρές ηλικίας. Δεν κάνουμε διακρίσεις σε περιοχές. Τα μέτρα είναι για την προστασία των κατοίκων και των παραθεριστών» επανέλαβε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments