Ελλάδα

Κορωνοϊός Κιλκίς: Θετικός στον ιό ο διοικητής του νοσοκομείου της περιοχής

Κορωνοϊός Κιλκίς: Θετικός στον ιό ο διοικητής του νοσοκομείου της περιοχής
Κορωνοϊός Κιλκίς: Ο Γιάννης Ανδρίτσος, διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό μετά τις διακοπές του.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ο διοικητής του νοσοκομείου στο Κιλκίς, Γιάννης Ανδρίτσος είναι θετικός στον κορωνοϊό. Ο κ. Ανδρίτσος έκανε τεστ για τον κορωνοϊό αμέσως μετά τις καλοκαιρινές του διακοπές και σύμφωνα με το αποτέλεσμα είναι θετικός στον νέο ιό.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Κιλκίς την οποία υπογράφει ο ίδιος ο διοικητής που νοσεί έχει ως εξής:

Στο πλαίσιο μοριακού ελέγχου PCR που πραγματοποιείται σε υγειονομικούς υπαλλήλους που επιστρέφουν από άδεια σύμφωνα με οδηγία του Υπουργείου Υγείας και της Υγειονομικής Περιφέρειας, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς όντας πλήρως ασυμπτωματικός και προτού επιστρέψει στα καθήκοντά του διαγνώστηκε θετικός SARS-COV-2.

Ως εκ τούτου ο Διοικητής θα απουσιάσει από τα καθήκοντά του για το χρονικό διάστημα που θα βρίσκεται σε κατ΄ οίκον νοσηλεία. Τα καθήκοντά του θα εκτελεί ο Αναπληρωτής Διοικητής του Διασυνδεόμενου Νοσοκομείου.

Θετικοί υγειονομικοί σε ΑΧΕΠΑ και Παπαγεωργίου

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι άλλοι 9 υγειονομικοί του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και άλλοι 7 στο ΑΧΕΠΑ είναι θετικοί στον ιό. Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος έχει αναφερθεί σε 50 θετικούς υγειονομικούς σε όλη τη χώρα.

Μιλώντας στο GRTimes, ο εκτελεστικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης επιβεβαιώνει την ύπαρξη 7 κρουσμάτων σε υγειονομικούς του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, στην κλινική των κρουσμάτων για COVID-19, ωστόσο όπως αναφέρει ακόμα διερευνάται πόσοι από αυτούς δούλευαν ή επέστρεψαν από διακοπές. Σύμφωνα με τα υγειονομικά  πρωτόκολλα, οι επτά υγειονομικοί θα τεθούν σε καραντίνα στα σπίτια τους, ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Τέλος, ακόμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, πρόκειται για έναν άνδρα 69 ετών που νοσηλευόταν στο Αττικό.

Την ίδια στιγμή η ανησυχία για την πορεία της πανδημίας συνεχίζεται με την κυβέρνηση να σκέφτεται νέα μέτρα. Αυτά που είναι στο τραπέζι έχουν να κάνουν με την επιστροφή των αδειούχων του Αυγούστου στο σπίτι αλλά και την εργασία, με σκέψεις για την επιλογή του μοντέλου της τηλεργασίας, τη γενικευμένη χρήση μάσκας, καθώς και την πιθανότητα τοπικών lockdown.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments