Ελλάδα

Τούρκος αντιπτέραρχος προειδοποιεί: Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει απίστευτες ικανότητες επίθεσης

Τούρκος αντιπτέραρχος προειδοποιεί: Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει απίστευτες ικανότητες επίθεσης
Τούρκος αντιπτέραρχος Πολεμική Αεροπορία: Ο Ερντογάν Καρακούς καλεί την Άγκυρα να μην υποτιμά την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Τούρκος αντιπτέραρχος εν αποστρατεία καλεί την Άγκυρα να μην αψηφά τις δυνατότητες της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν viral στα τουρκικά social media και συζητήθηκαν από ειδικούς και μη. Ο Τούρκος αντιπτέραρχος ε.α. Ερντογάν Καρακούς εξήγησε ότι η Ελλάδα μετά το 1974 έχει επενδύσει πολλά χρήματα πάνω στην ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας με αποτέλεσμα να καθίσταται ιδιαίτερα δυνατή στον συγκεκριμένο τομέα.

Στη διάρκεια παρέμβασής του, σε τηλεοπτική εκπομπή με θέμα την κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, ο απόστρατος αξιωματικός της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας είπε, ανάμεσα σε άλλα, ότι: «Μην παίρνετε καθόλου ελαφρά την Ελλάδα. Για ποιον λόγο ξέρετε; Το 1974 η Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας ήταν ασύγκριτα πιο αδύναμη σε σχέση με αυτήν της Τουρκίας. Αλλά μετά το 1974 το σώμα στο οποίο επένδυσε τα περισσότερα ήταν η Πολεμική Αεροπορία. Και σήμερα η Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας διαθέτει απίστευτες ικανότητες επίθεσης. Δείτε το. Επαναλαμβάνω: Διαθέτει ικανότητα να κάνει επίθεση στην Τουρκία και μην το υποτιμάτε καθόλου αυτό».

Ο ίδιος αντιπτέραρχος τόνισε το αξιόμαχο της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με ακτίνα δράσης που μπορεί να φτάσει βαθιά στην τουρκική ενδοχώρα έως την Άγκυρα και τη Σεβάστεια.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του στο παρακάτω βίντεο:

Την ίδια θέση διατύπωσε εκ νέου ο Τούρκος αντιπτέραρχος ε.α. και με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. «Η Ελλάδα δεν είναι η παλιά Ελλάδα. Η αεροπορική της δύναμη είναι ισχυρή. Τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη μπορούν να έρθουν στην Άγκυρα και να χτυπήσουν τις εγκαταστάσεις της αμυντικής βιομηχανίας μας», σχολίασε συγκεκριμένα.

Δείτε την ανάρτηση στο Twitter

Εν τω μεταξύ, την κοινή γραμμή Ελλάδας και Κύπρου απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα επιβεβαίωσαν μετά τη σημερινή συνάντησή τους ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments