Πολιτική

Δένδιας Αναστασιάδης: Κοινή γραμμή από την Ελλάδα και την Κύπρο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Δένδιας Αναστασιάδης: Κοινή γραμμή από την Ελλάδα και την Κύπρο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα
Δένδιας Αναστασιάδης: Την κοινή γραμμή Ελλάδας και Κύπρου απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα επιβεβαίωσαν μετά τη συνάντησή τους ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και ο Κύπριος πρόεδρος.

Ελλάδα και Κύπρος έχουν κοινή γραμμή στην αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων και κοινό στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή. Αυτά είναι τα συμπεράσματα από τη συνάντηση και τη συζήτηση που είχαν σήμερα Τρίτη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Ο Κύπριος πρόεδρος δέχθηκε τον κ. Δένδια στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος.

«Με τον ΥΠΕΞ της Ελλάδος @NikosDendias είχαμε σήμερα μια άκρως παραγωγική συνάντηση, συζητώντας την κοινή γραμμή Κύπρου και Ελλάδας για αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων και αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή», έγραψε ο Κύπριος πρόεδρος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Δείτε την ανάρτηση

Από την πλευρά του, ο κ. Δένδιας έγραψε στο Twitter: «Έγινα δεκτός πριν από λίγο από τον Πρόεδρο @AnastasiadesCY, με τον οποίο συζητήσαμε για τη στενή συνεργασία και τον συντονισμό Ελλάδας και Κύπρου στους τομείς της περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας».

Ακολουθεί συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας θα γίνει δεκτός και στο υπουργείο Εξωτερικών από τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη με τον οποίο θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση, ενώ στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης της τουρκικής παραβατικότητας, με έμφαση στον συντονισμό ενεργειών και δράσεων σε όλα τα επίπεδα για αντιμετώπισή της. Μετά το πέρας των διαβουλεύσεων, οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Δένδιας θα παραχωρήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Να σημειώσουμε ότι χθες έγινε γνωστή η ημερομηνία της ειδικής Συνόδου Κορυφής για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ειδική Σύνοδος θα διεξαχθεί στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου. Την ημερομηνία επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments