Διεθνή

Κορωνοϊός ΠΟΥ: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ελπίζει ότι η πανδημία θα τελειώσει σε δύο χρόνια

Κορωνοϊός ΠΟΥ: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ελπίζει ότι η πανδημία θα τελειώσει σε δύο χρόνια
Κορωνοϊός ΠΟΥ: Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η πανδημία θα τελειώσει σε δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τον Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, η κρίση του νέου κορωνοϊού μπορεί να τελειώσει σε λιγότερο από δύο χρόνια. Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υπενθύμισε ότι η πανδημία της ισπανικής γρίπης που έπληξε τον πλανήτη το 1918 χρειάστηκε επίσης δύο χρόνια για να περάσει.

«Με τη σημερινή κατάστασή μας, με περισσότερη τεχνολογία, φυσικά με περισσότερες διασυνδέσεις, ο ιός έχει περισσότερες πιθανότητες να διαδοθεί, μπορεί να κινηθεί γρήγορα», εξήγησε ο Γκεμπρεγέσους. «Ταυτόχρονα, έχουμε την τεχνολογία και τη γνώση για να τον σταματήσουμε» πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του διεθνούς πρακτορείου Reuters, περισσότεροι από 22,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό SARS-CoV-2 σε όλον τον κόσμο και από αυτούς οι 793.382 πέθαναν.

Χωρίς ολικά lockdown η διαχείριση της πανδημίας στην Ευρώπη

Σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση του ΠΟΥ, την Πέμπτη, επισημαίνεται ότι η διαχείριση της πανδημίας μπορεί πλέον να γίνει χωρίς να επιβληθούν ολικά lockdown στις χώρες χάρη στην προετοιμασία των Αρχών και στις γνώσεις που έχουν συσσωρευθεί αυτούς τους τελευταίους μήνες που ο πλανήτης δίνει τη μάχη με τον κορωνοϊό.

«Με τα βασικά μέτρα σε εθνική κλίμακα και τα πρόσθετα στοχευμένα μέτρα, είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση για να εξαλείψουμε τις τοπικές αναζωπυρώσεις του ιού. Μπορούμε να διαχειρισθούμε τον ιό και να διατηρήσουμε σε λειτουργία την οικονομία και το εκπαιδευτικό σύστημα» δήλωσε από την Κοπεγχάγη ο αρμόδιος για την Ευρώπη διευθυντής του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε.

Να σημειωθεί ότι εδώ και δύο μήνες, η Ευρώπη καταγράφει συνεχή αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων: την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου καταγράφηκαν 40.000 επιπλέον κρούσματα σε σχέση με αυτά του Ιουνίου, όταν ο αριθμός τους βρισκόταν στο χαμηλότερο σημείο.

Για παράδειγμα, η Ισπανία κατέγραψε 3.650 κρούσματα του κορωνοϊού μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας. Πρόκειται για έναν αριθμό αυξημένο σε σχέση με τα 3.349 κρούσματα που διαγνώστηκαν πριν από μία ημέρα, με το σύνολο των μολύνσεων από τη νόσο Covid-19 να ανέρχεται πλέον σε 386.054. Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας γνωστοποίησε, επίσης, ότι 125 άνθρωποι πέθαναν από τον ιό την τελευταία εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments