Αθλητισμός

Ραφίνια Ολυμπιακός: Έρχεται στην Αθήνα – Πότε θα είναι έτοιμος

Ραφίνια Ολυμπιακός: Έρχεται στην Αθήνα – Πότε θα είναι έτοιμος
Ραφίνια Ολυμπιακός: Ο Βραζιλιάνος μπακ αναμένεται σήμερα στην Αθήνα για λογαριασμό της ελληνικής ομάδας.

Ο Ραφίνια έρχεται στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, με τον 35χρονο μπακ να αναμένεται στις 16:00 στην Αθήνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αφού ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ πατήσει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στη συνέχεια θα ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες και αφού υποβληθεί στα απαραίτητα τεστ κορωνοϊού και στις ιατρικές εξετάσεις που προβλέπονται για κάθε μεταγραφή, θα υπογράψει διετές συμβόλαιο. Όπως είναι αναμενόμενο, ο Βραζιλιάνος άσος θα χρειαστεί να περιμένει λίγες μέρες για να μπει στις προπονήσεις των «ερυθρόλευκων» ακολουθώντας τα αυστηρά πρωτόκολλα που υπάρχουν λόγω της πανδημίας, ειδικά για όσους προέρχονται από χώρες όπως η δική του όπου ο κορωνοϊός «θερίζει».

Το θετικό είναι πως ο Ραφίνια δεν προέρχεται από απραξία, σύμφωνα με το sport-fm. Αγωνιζόταν κανονικά με τη Φλαμένγκο ως τις 12 Αυγούστου, ενώ προπονείται κανονικά όλο αυτό το διάστημα και δεν θα χρειαστεί χρόνο για να μπει στην ομάδα. Άλλωστε το μεγάλο στοίχημα είναι να είναι πανέτοιμος όχι τόσο για την πρεμιέρα της Super League (12 Σεπτεμβρίου), αλλά για τα playoffs του Champions League (22 ή 23 Σεπτεμβρίου το πρώτο παιχνίδι).

Το «who is who» του Ραφίνια 

Ο Μάρσιο Ραφαέλ Φερέιρα ντε Σόουζα, γεννημένος στις 7 Σεπτεμβρίου 1985), γνωστός κοινώς ως Ραφίνια, είναι Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως δεξιός πλάγιος αμυντικός για τον Ολυμπιακό. Το ψευδώνυμό του στα πορτογαλικά σημαίνει κυριολεκτικά «Μικρός Ράφα». Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία στην ηλικία των επτά ετών, παίζοντας για τη Γκρέμιο Λοντρινένσε, μια ομάδα σάλας από την πόλη του, Λοντρίνα της Παρανά.

Στην ηλικία των 12 ετών, ξεκίνησε τις προπονήσεις με την ΠΣΤΣ, έναν τοπικό ποδοσφαιρικό σύλλογο, πριν υπογράψει με τη Λοντρίνα Εσπόρτε Κλούμπε το 2001, σε ηλικία 16 ετών. Στο τέλος του πρώτου έτους με τη Λοντρίνα, ο Ραφίνια υπέγραψε με τη Κοριτίμπα. Αυτό σήμαινε ότι μετακόμισε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του, αλλά επέτρεψε στον Ραφίνια να δείξει το ταλέντο του σε εθνικό επίπεδο. Με την Κοριτίμπα, ο Ραφίνια έκανε 23 εμφανίσεις τη σεζόν 2004 και σημείωσε τρία γκολ σε 13 εμφανίσεις τη σεζόν 2005.

Στις 22 Αυγούστου 2005, ο Ραφίνια υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τη Σάλκε 04, με κόστος μεταγραφής πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Με τη Σάλκε, είχε 42 συμμετοχές τη σεζόν 2005 – 06, δύο γκολ σε 35 συμμετοχές τη σεζόν 2006 – 07, πέντε γκολ σε 46 συμμετοχές τη σεζόν 2007 – 08, δύο γκολ σε 40 συμμετοχές τη σεζόν 2008 – 09 και δύο γκολ σε 35 συμμετοχές τη σεζόν 2009 – 10.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments