Διεθνή

Βρετανία κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τα 1.200

Βρετανία κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τα 1.200
Βρετανία κορωνοϊός: 1.288 κρούσματα και 18 θανάτους ανακοίνωσαν οι βρετανικές αρχές.

Συνεχίζονται να αυξάνονται οι ασθενείς στην Βρετανία, καθώς οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι καταγράφηκαν άλλα 1.288 θετικά κρούσματα του νέου κορωνοϊού, αριθμός αυξημένος συγκριτικά με τις 1.033 μολύνσεις που είχαν καταγραφεί τη χθεσινή ημέρα. Επίσης ακόμη 18 άνθρωποι, που είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό τις τελευταίες 28 ημέρες έχασαν τη μάχη με τον φονικό ιό. Χθες είχαν ανακοινωθεί μόνο 2 θάνατοι σε διάστημα 24 ωρών.

Παράλληλα η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει αυξήσει τον αριθμό των διαγνωστικών τεστ, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοιού  και να μπορέσει να χαλαρώσει τους περιορισμούς που δυσχεραίνουν την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Ιταλία: Ρεκόρ κρουσμάτων – Στις 28 Μαρτίου, το προηγούμενο ρεκόρ

Νέος αριθμός ρεκόρ καταγράφηκε στην  το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με τα στοιχεία του  της χώρας. Φαίνεται πως η επιστροφή από τις διακοπές των Ιταλών, επιδρά καταλυτικά στην πορεία του ιού στη χώρα. Ειδικότερα, η περιφέρεια της Ρώμης κατέγραψε μέσα σε 24 ώρες αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων του  από την αρχή της πανδημίας, τα οποία στην πλειοψηφία τους συνδέονται με την επιστροφή από τις διακοπές. Αυτά τα 215 νέα κρούσματα αντιπροσωπεύουν «έναν αριθμό ρεκόρ», σχολίασε ο Αλέσιο Ντ’Αμάτο, ο υπεύθυνος για την υγεία στο Λάτιο, την περιφέρεια που περιλαμβάνει την ιταλική πρωτεύουσα.

«Το 61% (των νέων κρουσμάτων) συνδέεται με επιστροφές από διακοπές», υπογράμμισε ο Ντ’Αμάτο, και ειδικότερα 45% (97 κρούσματα) αφορούν επιστροφές από τη Σαρδηνία, η οποία δεν είχε πληγεί πολύ από το πρώτο κύμα του ιού, αλλά όπου τα πηγαινέλα των τουριστών και τα πάρτυ χωρίς προφυλάξεις συνέβαλαν στη διάδοσή του.

Έκκληση στους νέους: «Προσέξτε κυρίως τους οικείους σας και τους ανθρώπους που αγαπάτε»

Τα νέα κρούσματα αφορούν «στην πλειονότητά τους ασυμπτωματικούς νέους», πρέπει συνεπώς «να μπλοκάρουμε το συντομότερο δυνατόν την αλυσίδα μετάδοσης εντοπίζοντας τους ασυμπτωματικούς και αποφεύγοντας έτσι τη διάδοση του ιού στο οικογενειακό περιβάλλον», δήλωσε ο Αλέσιο Ντ’Αμάτο, ο οποίος απηύθυνε «μια έκκληση στους νέους: προσέξτε κυρίως τους οικείους σας και τους ανθρώπους που αγαπάτε».

«Αν περιμένετε αποτελέσματα από τεστ, πρέπει να μένετε σπίτι σας και να μην βλέπετε κανέναν. Μην αισθάνεσθε ανίκητοι», τόνισε. «Δεν ανησυχώ για τα θετικά κρούσματα που ανακαλύπτουμε, αλλά αντίθετα ανησυχώ για τα αποτελέσματα που θα μπορούσαν να έχουν μεταδόσεις σε οικογενειακό περιβάλλον, αν δεν γίνονται σεβαστοί οι κανόνες της αποστασιοποίησης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments