Ελλάδα

Ελένη Τουλουπάκη: Διέρρηξαν το σπίτι της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς

Ελένη Τουλουπάκη: Διέρρηξαν το σπίτι της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς
Ελένη Τουλουπάκη: Οι δράστες δεν απέσπασαν συσκευές ή κάποιο άλλο αντικείμενο αξίας, αλλά έκαναν άνω κάτω το γραφείο της.

Άγνωστοι διέρρηξαν το σπίτι της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Εκείνη λείπει σε διακοπές και οι δράστες έκαναν άνω κάτω το γραφείο της

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μπήκαν στην οικία της και έκαναν άνω κάτω το γραφείο της, ενώ είναι άξιο αναφορά το γεγονός ότι δεν απέσπασαν συσκευές ή κάποιο άλλο αντικείμενο αξίας. Η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, όπως ανέφερε το OPEN TV, λείπει σε διακοπές και ενημερώθηκε για τη διάρρηξη. Μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν κλαπεί κάποιες συσκευές, ενώ μένει να φανεί όταν επιστρέψει αν λείπουν φάκελοι από το αρχείο της.

Είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος της για κατάχρηση εξουσίας

Ποινική δίωξη άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας της Αθήνας κατά της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της σχετικά με την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών στην πολύκροτη υπόθεση της Novartis. Η εν λόγω ποινική δίωξη σε βάρος της σχετίζεται με μια σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και αυτό για κατάχρηση εξουσίας. Εκτός αυτού, επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς διώκεται επίσης, για παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού καθήκοντος και παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

«Ορθώς είναι υπόλογη η εισαγγελέας Διαφθοράς για έξι αδικήματα»

Πλέον, μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης η υπόθεση παίρνει τον δρόμο προς τον ανακριτή και μόλις ξεκινήσουν οι διαδικασίες, η δικογραφία για την Ελένη Τουλουπάκη θα ακολουθήσει τη δικαστική τύχη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για τον οποίο υπήρξε πόρισμα παραπομπής από την κυβερνητική πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής. Μάλιστα,  με απόφασή του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκρινε ότι ορθώς είναι υπόλογη η εισαγγελέας Διαφθοράς για έξι αδικήματα, απορρίπτοντας την αίτησή της για ακύρωση της εναντίον της ποινικής δίωξης.

Παράλληλα, ορίστηκε έρευνα για πέντε συνολικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και οι εισαγγελείς Ιωάννης Αγγελής, Ελένη Ράικου και οι Κωνσταντίνος Φρουζής, Νικόλαο Μανιαδάκη και Νίκο Μανία για αδικήματα ψευδορκίας και άλλα σύμφωνα με την παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος δεν διαπίστωσε ενδείξεις διάπραξης αδικημάτων για την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments