Ελλάδα

Γάμος στην Κρήτη με 1800 καλεσμένους – Το κόλπο που κάνανε για να είναι εντάξει με τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Γάμος στην Κρήτη με 1800 καλεσμένους – Το κόλπο που κάνανε για να είναι εντάξει με τα μέτρα για τον κορωνοϊό
Ένα ζευγάρι που παντρευόταν στα Χανιά και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κισσάμου φαίνεται να αγνόησε τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Τι και εάν τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού επιτρέπουν παρά μόνο έναν ελάχιστο αριθμό καλεσμένων. Μάλλον αυτό δεν πτόησε ένα ζευγάρι στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά που παρέβλεψε τα όσα προβλέπονται για τη μη διάδοση του ιού και την προστασία της δημόσιας υγείας, που ο αριθμός των καλεσμένων ξεπερνούσε κατά πολύ το προβλεπόμενο όριο. Ειδικότερα, χθες Σάββατο και σύμφωνα με το zarpanews, ένα ζευγάρι που παντρευόταν στα Χανιά και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κισσάμου φαίνεται να αγνόησε τα περιοριστικά μέτρα και να κάλεσε παραπάνω άτομο από το επιτρεπόμενο.

Έτσι μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από την αστυνομία διαπιστώθηκε ότι υπήρξε παράβαση των προβλεπόμενων μέτρων για τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, το μυστήριο πραγματοποιήθηκε κανονικά σε εκκλησία στην περιοχή της Κισσάμου, ωστόσο μετά από έλεγχο της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν υπεράριθμοι καλεσμένοι στον χώρο της εκκλησίας. Αφού λοιπόν ολοκληρώθηκε η τελετή του γάμου η Αστυνομία επέβαλε πρόστιμο 3.000 ευρώ στον ζευγάρι, ενώ στη συνέχεια, στον χώρο που πραγματοποιήθηκε το γλέντι του γάμου, παρευρέθησαν μόνο όσοι καλεσμένοι προβλέπονται. Η Αστυνομία, μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «περιφρουρούσε» τον χώρο της δεξίωσης προκειμένου να μην υπάρξει παραβίαση του αριθμού των καλεσμένων έως τις 02:30 τα ξημερώματα.

Υπενθυμίζεται ότι το όριο των 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, γάμους, βαφτίσια, κηδείες,  ισχύει μέχρι και τις 31 Αυγούστου. Αφορά τον χώρο τέλεσης του Μυστηρίου όσο και τον χώρο δεξιώσεων. Επίσης, αναλόγως του επιδημιολογικού κινδύνου, πλέον θα υπάρχει δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου των κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα, με σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Την ίδια στιγμή συνεχίζουν να προβληματίζουν τις αρχές και τους λοιμωξιολόγους τα αυξημένα νούμερα των νοσούντων κορωνοϊού σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 264 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.381, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες.

  • 1.832 (21.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.842 (45.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 7 (22.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 41.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 240 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (35.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments