Πολιτική

Χαρδαλιάς ενημέρωση: Να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα – Μόνο έτσι θα κερδίσουμε οριστικά

Χαρδαλιάς ενημέρωση: Να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα – Μόνο έτσι θα κερδίσουμε οριστικά
Χαρδαλιάς ενημέρωση: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας πήρε τον λόγο μετά τον Γκίκα Μαγιορκίνη και αναφέρθηκε στα μέτρα που εξακολουθούν να ισχύουν.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας πήρε τον λόγο μετά τον Γκίκα Μαγιορκίνη. Ο υφυπουργός τόνισε ότι όλες οι αποφάσεις της κυβέρνησης μπορούν να κρίνονται από όλους, αλλά αυτό που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση είναι τα στοιχεία. Δεν κρύβεται τίποτα, είπε ο κ. Χαρδαλιάς, όσον αφορά τις περιοχές και τα κρούσματα του κορωνοϊού.

Η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, τόνισε, ενώ χώρες όπως η Νέα Ζηλανδία και το Ισραήλ που αντιμετώπισαν καλά το πρώτο κύμα της πανδημίας, τώρα έχουν νέες προκλήσεις να αντιμετωπίσουν. Περιμέναμε αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα και γι’ αυτό λάβαμε περιοριστικά μέτρα σε Κυκλάδες, Χαλκιδική και Χανιά, είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Σε Πόρο και Αμπελώνα η επιδημιολογική εικόνα έχει βελτιωθεί σημαντικά. Ισχύουν ακόμα περιορισμοί όπως και στην Αττική, στη Θράκη και αλλού, είπε. Τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν φταίει ο τουρισμός για την έξαρση των κρουσμάτων. Στα σύνορα έγιναν πάνω από 360.000 έλεγχοι και βρέθηκαν 723 κρούσματα. Είμαστε ακόμα σε ένα καλό επιδημιολογικό επίπεδο. Δεν πρέπει όμως να εφησυχάσουμε. Χρειάζεται τήρηση κανόνων και ωραρίων. Οι αντιεπιστημονικές θεωρίες μπορεί να αποβούν μοιραίες», είπε ο υφυπουργός.

«Να μην αφήνουμε ανοιχτές χαραμάδες. Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι μαραθώνιος. Μόνο ενωμένοι πρέπει να συνεχίσουμε για να κερδίσουμε τον πόλεμο», κατέληξε.

Δείτε την ενημέρωση

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σήμερα αναφέρει:

Σήμερα ανακοινώνουμε 168 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8987, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.

1910 (21.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4074 (45.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 9 (29.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 38.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 243 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (34.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments