Αθλητισμός

Ολυμπιακός ΠΑΟΚ: Οι λόγοι που το λιμάνι χαμογελά με την πρόκριση επί της Μπεσίκτας

Ολυμπιακός ΠΑΟΚ: Οι λόγοι που το λιμάνι χαμογελά με την πρόκριση επί της Μπεσίκτας
Ολυμπιακός ΠΑΟΚ: Είναι ό,τι καλύτερο που ο ΠΑΟΚ πέρασε τη Μπεσίκτας και είναι σίγουρα σε ομίλους.

Η πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μπεσίκτας φαίνεται πως δεν έφερε ευχαρίστηση μόνο στον «Δικέφαλο του Βορρά» αλλά και στον Ολυμπιακό.

Στο λιμάνι λοιπόν, έχουν δύο σημαντικούς λόγους να χαμογελούν για την πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μπεσίκτας και τη δεδομένη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Είναι ξεκάθαρο πως η νέα αγωνιστική περίοδος θα έχει πολλές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες. Και όλο αυτό συμβαίνει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλισμένη τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League άρα και παιχνίδια στην Ευρώπη έως τον Δεκέμβριο.

Η φάση των ομίλων σε προ του φονικού ιού συνθήκες ξεκινούσε στα μέσα Σεπτεμβρίου αλλά με τα τωρινά και πιο φρέσκα δεδομένα τα πρώτα ματς για το Champions League θα γίνουν στις 20 – 21 Οκτωβρίου και οι όμιλοι θα ολοκληρωθούν στις 8 – 9 Δεκεμβρίου. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για το Europa League. Αυτό λοιπόν, στην πράξη, σημαίνει ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα για την ομάδα του Πειραιά και όποιον συμμετέχει σε ομίλους. Έτσι, από τις 20 Οκτωβρίου κάθε εβδομάδα θα υπάρχει ευρωπαϊκό ματς εκτός από ένα διάλειμμα και παράλληλα οι εγχώριες υποχρεώσεις.

Για τον Ολυμπιακό είναι ό,τι καλύτερο που ο ΠΑΟΚ πέρασε τη Μπεσίκτας και είναι σίγουρα σε ομίλους είτε αυτοί είναι για το Champions League είτε για το Europa League. Ο ένας λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι θα πρέπει να μαζέψει βαθμούς για την Ελλάδα και, σύμφωνα με το fosonline, ακόμα μία ομάδα θα παίζει στην Ευρώπη έως τον Δεκέμβριο και θα έχει την ευκαιρία να μαζέψει βαθμούς. Και ο άλλος λόγος είναι πως ο βασικός του ανταγωνιστής για την κατάκτηση του τίτλου θα έχει το ίδιο βαρύ πρόγραμμα και θα παίζει συνεχώς μεσοβδόμαδα και Ευρώπη. Άρα, ο Ολυμπιακός δεν θα σηκώνει μόνος του αυτό το βάρος αφού και ο ΠΑΟΚ θα είναι στην ίδια μοίρα.

Στη 17η θέση η Ελλάδα με 21.200 βαθμούς

Να αναφέρουμε πως η νίκη (3 – 1) του ΠΑΟΚ επί της Μπεσίκτας, επέτρεψε στην Ελλάδα να σκαρφαλώσει στη 17η θέση  (21.200 βαθμοί) της κατάταξης UEFA, αφήνοντας πίσω της την (18η) Ελβετία (21.100), η οποία έχει την ευκαιρία να επιστρέψει, μιας και η Γιουνγκ Μπόις υποδέχεται την ΚΙ των Νησιών Φερόε, σε αγώνα για τη δεύτερη προκριματική φάση του UCL.

Μπροστά από τη χώρα μας, είναι η 16η Σερβία (22.000), ενώ στην 15η θέση βρίσκεται η Δανία (23.750). Στην κορυφή της κατάταξης είναι  πάντα η Ισπανία με 80.640, μπροστά από την (2η) Αγγλία (78.497) και την (3η) Ιταλία (61.438). Όπως είναι γνωστό τη σεζόν 2021 – 22 η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τέσσερις ομάδες, μία στο Champions League (1ο προκριματικό), καμία στο Europa League και τρεις στο Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό). Η χώρα που θα βρεθεί στο τέλος της τρέχουσας σεζόν στην 17η αλλά και την 16η θέση, θα εκπροσωπηθεί το 2022 – 23 από τέσσερις ομάδες, μία στο Champions League (2ο προκριματικό), καμία στο Europa League και τρεις στο Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Η 15η θέση εξασφαλίζει δύο ομάδες στο Champions League (2ο και 3ο προκριματικό), μία στο Europa League (3ο  προκριματικό) και δύο στο Europa Conference League (2ο προκριματικό), η 14η και 13η θέση, επιτρέπει στον πρωταθλητή παρουσία στον 3ο προκριματικό του Champions League με τον δευτεραθλητή στο 2ο προκριματικό (Champions League), τον Κυπελλούχο και τον 3ο και 4ο στο Europa League. Στην 11η και 12η θέση, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο πρωταθλητής πάει στα playoffs του Champions League, o δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, o τρίτος ή ο Κυπελλούχος στα playoffς του Europa League και ο 4ος-5ος στο Europa Conference League.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments