Ελλάδα

Χάρι Μαγκουάιρ: Άσκησε έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου της Σύρου

Χάρι Μαγκουάιρ: Άσκησε έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου της Σύρου
Χάρι Μαγκουάιρ: Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 21 μηνών με αναστολή την Τρίτη, μετά την ολοκλήρωση της εκδίκασης της υπόθεσης.

Τη διενέργεια νέας δίκης δρομολογεί η έφεση που άσκησε ο Χάρι Μαγκουάιρ κατά της πρωτόδικης απόφασης του δικαστηρίου της Σύρου, σχετικά με πρόσφατο περιστατικό της Μυκόνου, στο οποίο ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατηγορείται πως επιτέθηκε και επιχείρησε να δωροδοκήσει αστυνομικούς.

Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 21 μηνών με αναστολή την Τρίτη, μετά την ολοκλήρωση της εκδίκασης της υπόθεσης. Την Τετάρτη, η Γιουνάιτεντ έκανε γνωστό πως η νομική ομάδα του Μαγκουάιρ άσκησε έφεση κατά της απόφασης και ότι αυτή έγινε δεκτή.

Εκπρόσωπος του συλλόγου ανέφερε χαρακτηριστικά πως… «έφεση κατά της χθεσινής απόφασης κατατέθηκε σήμερα το πρωί από τη νομική ομάδα του Χάρι. Σύμφωνα με την ελληνική νομική διαδικασία, η υποβολή έφεσης σβήνει την αρχική δικαστική απόφαση και ακυρώνει την καταδίκη. Η έφεση έγινε δεκτή και θα οδηγήσει σε νέα πλήρη δίκη σε ανώτερο δικαστήριο. Αυτό σημαίνει ότι ο Χάρι δεν έχει ποινικό μητρώο και θεωρείται για άλλη μια φορά αθώος, έως ότου αποδειχθεί ένοχος. Κατά συνέπεια, δεν υπόκειται σε διεθνείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς».

Δεν έχει καθοριστεί ακόμη ημερομηνία για την εκδίκαση της έφεσης του Μαγκουάιρ, ωστόσο ο σύλλογος θα επιθυμούσε το θέμα να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό. Πάντως, από τη Γιουνάιτεντ αναγνωρίζουν πως ενδέχεται να περάσουν αρκετοί μήνες για να συμβεί αυτό.

Τον «έκοψε» η Εθνική Αγγλίας

Η Εθνική Αγγλίας ανακοίνωσε ότι ο Χάρι Μαγκουάιρ μένει εκτός της αγγλικής ομάδας αφού κρίθηκε ένοχος για επίθεση, αντίσταση στη σύλληψη και απόπειρα δωροδοκίας, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου της Σύρου.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είχε προετοιμάσει τον κόσμο, είχε εξηγήσει δηλαδή ότι ανάλογα με την απόφαση του δικαστηρίου θα πάρει και εκείνος τη δική του απόφαση για τον κεντρικό αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον οποίο άφησε τελικά εκτός αποστολής. Σε αυτή υπάρχουν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αγγλικής ομοσπονδίας 23 αθλητές.

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, επιβεβαιώνω ότι ο Χάρι Μαγκουάιρ δεν θα είναι μέλος της Εθνικής Αγγλίας για τους αγώνες με Ισλανδία και Δανία. Όπως είχα πει και νωρίτερα, είχα το δικαίωμα να εξετάσω ξανά το ζήτημα. Μίλησα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον παίκτη και πήρα την συγκεκριμένη απόφαση για το συμφέρον όλων και για να μην επηρεαστεί η προετοιμασία της ομάδας την επόμενη εβδομάδα», υπογράμμισε ο Σάουθγκεϊτ.

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής δήλωσε πώς θα ασκήσει έφεση:

«Μετά την ακρόαση σήμερα, έχω δώσει εντολή στη νομική μου ομάδα να ενημερώσει άμεσα τα δικαστήρια ότι θα κάνουμε έφεση. Παραμένω δυνατός και σίγουρος για την αθωότητά μας σε αυτό το ζήτημα». Το δικαστήριο της Σύρου απεφάνθη την ενοχή του Χάρι Μαγκουάιρ για σωματική βλάβη, της εξύβριση κατά υπαλλήλου και την απόπειρα δωροδοκίας. Ένοχοι κρίθηκαν και ο αδερφός του, Τζόε όπως επίσης και ο φίλος τους, Κρις Σάρμαν που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο στη Μύκονο και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Καταδικάστηκε ο Χάρι Μαγκουάιρ

Κρίθηκε ένοχος ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Χάρι Μαγκουάιρ από το δικαστήριο της Σύρου.

Ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος συμμετείχε σε επεισόδιο στη Μύκονο την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η απεσταλμένη του Sky Sports στη Σύρο, βρέθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της απρόκλητης επίθεσης, απείθειας κατά της αρχής και επαναλαμβανόμενης προσπάθειας δωροδοκίας.

«Οι αστυνομικοί με κλότσησαν και μου είπαν ότι τελείωσε η καριέρα μου»

Νωρίτερα στη δίκη του Μαγκουάιρ, ο δικηγόρος του, Αλέξης Αναγνωστάκης δήλωσε πως δύο Αλβανοί άνδρες πλησίασαν την αδερφή του ποδοσφαιριστή – η οποία λιποθύμησε μετά την ένεση που δέχτηκε με άγνωστη ουσία. Ζήτησαν να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο, αλλά αντ’ αυτού μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα. Ο κος Αναγνωστάκης ισχυρίστηκε ότι όταν έφτασαν, ο Μαγκουάιρ δέχτηκε μια κλωτσιά στο πόδι από τους αστυνομικούς, που του είπαν «Η καριέρα σου τελείωσε».

Τι δήλωσε αστυνομικός που προσπάθησε να τον συλλάβει

Ο αστυνομικός Νικόλαος Κόλιος έδωσε κατάθεση για την δίωξη και είπε στο δικαστήριο ότι δύο από τους κατηγορούμενους έτρεξαν να μπουν σε ένα φορτηγό, σπρώχνοντας τους αξιωματικούς με τα χέρια και τα πόδια τους. Ο Χάρι Μαγκουάιr ισχυρίζεται ότι έφαγε κλωτσιά στο πόδι από αστυνομικούς στη Μύκονο Η υπεράσπιση υποστήριξε πως προσπάθησαν να φύγουν για να κάνουν ένα τηλεφώνημα. Αλλά ο αστυνομικός είπε ότι δεν τους είδε να τηλεφωνούν.

Στο δικαστήριο ακούστηκε επίσης πως ένας αξιωματικός έλαβε τις πρώτες βοήθειες ενώ προσπαθούσε να κάνει μια σύλληψη, επειδή ο Χάρι Μαγκουάιρ θύμωσε όταν κατάλαβε ότι του περνούσαν χειροπέδες και προσπάθησε να ξεφύγει. Ένας δεύτερος αστυνομικός έδωσε παρόμοια περιγραφή των γεγονότων στο δικαστήριο.  Νωρίτερα, ο κ. Αναγνωστάκης ισχυρίστηκε πως ζήτησε αναβολή της δίκης προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα. Όπως είπε, έλαβε κατάλογο όλων των κατηγοριών μόλις σήμερα το πρωί, δύο ώρες πριν από την δίκη. Δεν είχε καν τον χρόνο για να συζητήσει το κατηγορητήριο με τον πελάτη του.

Ο Χάρι Μαγκουάιρ, που δεν ήταν παρών, έχει ήδη δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες της επίθεσης και της απόπειρας δωροδοκίας αξιωματούχου. Να σημειωθεί πως ο Χάρι Μακγουάιρ είναι ο πιο ακριβός αμυντικός στον κόσμο μετά την υπογραφή συμβολαίου με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Λέστερ, ύψους 80 εκατομμυρίων λιρών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments