Ελλάδα

Εξάρχεια ΒΟΞ: Ένοπλος άνοιξε πυρ οκτώ φορές

Εξάρχεια ΒΟΞ: Ένοπλος άνοιξε πυρ οκτώ φορές
Εξάρχεια ΒΟΞ: Οκτώ σφαίρες δέχτηκε ο Κοινωνικός χώρος ΒΟΞ την ώρα που μέσα υπήρχαν άτομα που περιφρουρούσαν τον χώρο.

Για μεγάλο διάστημα η περιοχή των Εξαρχείων και ειδικότερα οι δρόμοι πέριξ της πλατείας είχαν γίνει στέκι για εμπόρους ναρκωτικών. Μετά από αρκετές πρωτοβουλίες των κατοίκων και επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. οι ναρκέμποροι αποχώρησαν από την πλατεία. Παρά τα όσα πανηγυρικά βγάζουν προς τα έξω οι άνθρωποι της αστυνομίας, το εμπόριο ναρκωτικών στην περιοχή δεν έχει σταματήσει. Οι έμποροι έχουν διασπαστεί και συχνάζουν πλέον σε πιο απόμερα σημεία προς τον λόφο του Στρέφη.

Απέναντι στο εμπόριο ναρκωτικών έχουν τεθεί οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και ο Ρουβίκωνας. Μπορεί ο καθένας να διαφονήσει με την δράση της αναρχικής συλλογικότητας, ωστόσο τα μέλη του Ρουβίκωνα έχουν δείξει πολλές φορές τη μηδενική ανοχή τους στο εμπόριο ναρκωτικών που υποβαθμίζει την περιοχή. Όσοι γνωρίζουν καλά την περιοχή ξέρουν ότι δεν είναι λίγες οι φορές που οι ναρκέμποροι έχουν απειλήσει κόσμο που βρίσκεται στον κοινωνικό χώρο ΒΟΞ.

Άγνωστος άνοιξε πυρ

Τα ξημερώματα του Σαββάτου και συγκεκριμένα στις 3 τα ξημερώματα, ένας άγνωστος βρέθηκε έξω από το ΒΟΞ και δεν δίστασε να πυροβολήσει ούτε μια, ούτε δυο, αλλά οκτώ φορές. Εκείνη τη στιγμή τα ρολά του χώρου ήταν κλειστά, αλλά μέσα υπήρχαν άτομα που περιφρουρούσαν το χώρο. Η συγκεκριμένη είδηση έγινε γνωστή από τα Social Media ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα και από δημοσιεύσεις σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν για το συμβάν ύστερα από σχετική ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Την έρευνα έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια, που, μεταξύ άλλων, αναμένεται να καλέσει για κατάθεση αυτόπτες μάρτυρες που ενδεχομένως να είδαν τον ένοπλο. Το γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία έμαθε με αυτό τον τρόπο την καταγγελία προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή, και από τότε που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση, τα Εξάρχεια έχουν έντονη αστυνομική παρουσία. Ειδικότερα πέριξ της πλατείας των Εξαρχείων υπάρχουν αστυνομικοί, ενώ οι δίκυκλες περιπολίες είναι συχνό φαινόμενο.

Ένα μέλος του Ρουβίκωνα δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τους κάλυκες από τους πυροβολισμούς, αλλά και τις τρύπες που έγιναν στο ρολό και τη τζαμαρία. Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητες αναφέρουν ότι από θαύμα δεν είχαμε θύματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments