Ελλάδα

Μυκήνες φωτιά: Από τον αρχαιολογικό χώρο ξεκίνησε η πυρκαγιά

Μυκήνες φωτιά: Από τον αρχαιολογικό χώρο ξεκίνησε η πυρκαγιά
Μυκήνες φωτιά: Άμεσα εκκενώθηκε ο χώρος, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά αυτή την ώρα παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. 

Μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο στις Μυκήνες και συγκεκριμένα στη βόρεια πλευρά ξεκίνησε η πυρκαγιά, σύμφωνα με τον συντονιστή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Πελοπόννησο. Κινήθηκε για κάποια ώρα μέσα στον αρχαιολογικό χώρο και μετά η φωτιά πέρασε από μια ρεματιά και συνέχισε προς το βουνό.

Άμεσα εκκενώθηκε ο χώρος, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά αυτή την ώρα παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.  Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι δύο πυρκαγιές στην Αλεξανδρούπολη, στη Δημοτική Ενότητα  Φερών και στην περιοχή Αγνάντια, καθώς και σε δύσβατη περιοχή στα Παλιάμπελα, του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.

Την ίδια ώρα, καμπανάκι κινδύνου κρούει η Γενική Γραμματεία Πολιτιστικής Προστασίας για τον κίνδυνο πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια για αύριο, Δευτέρα 31 Αυγούστου. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορία κινδύνου 4, για την Περιφέρεια Αττικής και Π.Ε Ευβοίας .

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η ΓΓΠΠ (www.civilprotection.gr) έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια για αύριο 31/8

Πολύ υψηλός κρίνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο 31 Αυγούστου σε Αττική και Εύβοια, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments