Διεθνή

Κορωνοϊός Ινδία: Νέο ρεκόρ – Πάνω από 78.000 νέα κρούσματα σε μόλις 24 ώρες

Κορωνοϊός Ινδία: Νέο ρεκόρ – Πάνω από 78.000 νέα κρούσματα σε μόλις 24 ώρες
Κορωνοϊός Ινδία: Είναι η τρίτη παγκοσμίως πληγείσα χώρα, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Ο φονικός ιός φαίνεται να μην εγκαταλείπει εύκολα την Ινδία, που συνεχίζει να την “σφυροκοπά”. Τα κρούσματα και οι νεκροί ανέρχονται σε χιλιάδες, ενώ καθημερινά παρατηρείται τρομακτική αύξηση. Η Ινδία ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 78.761 νέα κρούσματα του κορωνοϊού σε διάστημα 24 ωρών, νέο παγκόσμιο, αρνητικό ρεκόρ. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί στις 17 Ιουλίου στις ΗΠΑ, με 77.638 νέα κρούσματα.

Πλέον η Ινδία είναι επισήμως η τρίτη παγκοσμίως πλέον πληγείσα χώρα από την covid-19, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, με 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν μολυνθεί από τον ιό. Συνολικά 63.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από κορωνοϊό στη χώρα. Το θλιβερό ρεκόρ ανακοινώθηκε μία ημέρα μετά τη χαλάρωση από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι των μέτρων που ισχύουν από τον Μάρτιο για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας, σε μια προσπάθεια να επανεκκινήσει η ινδική οικονομία.

Τι επιτρέπεται από την 1η Σεπτεμβρίου

Το ινδικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα επιτρέπονται οι πολιτιστικές, αθλητικές και πολιτικές συγκεντρώσεις, με τη συμμετοχή έως 100 ατόμων και την προϋπόθεση ότι οι συμμετέχοντες φορούν μάσκα και τηρούν αποστάσεις. Επίσης θα ξεκινήσουν ξανά, “σταδιακά” τα δρομολόγια του μετρό στις μεγάλες πόλεις της Ινδίας. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά σε αυτό το στάδιο, όμως μπορούν να πραγματοποιούνται συναντήσεις δασκάλων- μαθητών στον σχολικό χώρο και σε εθελοντική βάση. Ο κορωνοϊός αφού έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις μεγάλες ινδικές πόλεις όπως το Νέο Δελχί και το Μουμπάι, πλέον έχει εξαπλωθεί σε μικρότερες πόλεις και την επαρχία.

Ο φονικός ιός συνεχίζει να βρίσκεται σε έξαρση σε πολλές χώρες του πλανήτη και εξακολουθεί να σκοτώνει καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους σε ολόκληρη την υφήλιο. Οι ασθενείς δε, που νοσούν από την επέλαση της πανδημίας αυξάνονται ραγδαία. Ειδικότερα και σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία περισσότεροι από 25 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον  σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με απολογισμό των πρακτορείων  και Reuters.

Τουλάχιστον 25.029.250 κρούσματα έχουν εντοπιστεί επισήμως σε όλο τον κόσμο και έχουν καταγραφεί 842.915 θάνατοι.

Σχεδόν 4 στα 10 κρούσματα έχουν καταγραφεί στις  και τη , τις δύο χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο: 5.960.652 κρούσματα και 182.760 θάνατοι στις ΗΠΑ και 3.846.153 κρούσματα και 120.262 θάνατοι στη Βραζιλία. Αξίζει δε, να επισημανθεί ότι  εδώ και περισσότερο από τρεις εβδομάδες ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων στην  ξεπερνά αυτόν που εντοπίζονται σε ΗΠΑ και Βραζιλία, με τη χώρα να καταγράφει σήμερα αρνητικό, παγκόσμιο ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων, 78.761.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments