Διεθνή

Κορωνοϊός νεκροί: Σχεδόν 843.000 τα θύματα του ιού – Πάνω από 25 εκατομμύρια κρούσματα

Κορωνοϊός νεκροί: Σχεδόν 843.000 τα θύματα του ιού – Πάνω από 25 εκατομμύρια κρούσματα
Κορωνοϊός νεκροί: Τουλάχιστον 25.029.250 κρούσματα έχουν εντοπιστεί επισήμως σε όλο τον κόσμο και έχουν καταγραφεί 842.915 θάνατοι.

Ο φονικός ιός συνεχίζει να βρίσκεται σε έξαρση σε πολλές χώρες του πλανήτη και εξακολουθεί να σκοτώνει καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους σε ολόκληρη την υφήλιο. Οι ασθενείς δε, που νοσούν από την επέλαση της πανδημίας αυξάνονται ραγδαία. Ειδικότερα και σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία περισσότεροι από 25 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με απολογισμό των πρακτορείων AFP και Reuters.

Τουλάχιστον 25.029.250 κρούσματα έχουν εντοπιστεί επισήμως σε όλο τον κόσμο και έχουν καταγραφεί 842.915 θάνατοι.

Σχεδόν 4 στα 10 κρούσματα έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, τις δύο χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο: 5.960.652 κρούσματα και 182.760 θάνατοι στις ΗΠΑ και 3.846.153 κρούσματα και 120.262 θάνατοι στη Βραζιλία. Αξίζει δε, να επισημανθεί ότι  εδώ και περισσότερο από τρεις εβδομάδες ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων στην Ινδία ξεπερνά αυτόν που εντοπίζονται σε ΗΠΑ και Βραζιλία, με τη χώρα να καταγράφει σήμερα αρνητικό, παγκόσμιο ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων, 78.761.

Ενδεχόμενο για 85.000 νεκρούς στη Μεγάλη Βρετανία μέχρι το χειμώνα

Όσο ο κορρωνοιός βρίσκεται σε πλήρη έξαρση και στη Μεγάλη Βρετανία, τα δυσοίωνα σενάρια για χιλιάδες θανάτους εντείνονται ακόμη περισσότερο. Στο χειρότερο σενάριο ενδέχεται να προκύψουν 85.000 θάνατοι μέχρι το χειμώνα. Σύμφωνα με έκθεση της επιτροπής SAGE, που συνεργάζεται με το εθνικό σύστημα υγείας, και παρουσίασε το BBC Newsnight, δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία και αυτό σε συνδυασμό με την ιχνηλάτηση που κάνει η κυβέρνηση στα κρούσματα, την απομόνωση και τα μέτρα που εφαρμόζονται, μπορεί να ανακόψει την εξάπλωση του κορωνοϊού μόνο κατά 40%.

Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης σχολιάζοντας την έκθεση που διέρρευσε δήλωσε: «ως λογική κυβέρνηση καταστρώνουμε σχέδια και συνεχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για ένα ευρύ φάσμα σεναρίων, περιλαμβανομένου και του χειρότερου. Ο σχεδιασμός μας δεν συνιστά πρόγνωση ή πρόβλεψη αυτού που θα συμβεί, αλλά αντανακλά την υπευθυνότητα της κυβέρνησης, που διασφαλίζει ότι είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο».

5.429 νέα κρούσματα στη Γαλλία

Το  ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 5.429 νέες μολύνσεις από  τις τελευταίες 24 ώρες, ένα νέο αρνητικό ρεκόρ μετά την άρση του lockdown, και μάλιστα ένα επίπεδο ημερήσιων κρουσμάτων τόσο υψηλό που καταγράφεται για πρώτη φορά μετά τους αριθμούς ρεκόρ κρουσμάτων της πανδημίας στις αρχές Απριλίου. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί με τον ιό στη  ανέρχεται πλέον σε 253.587. Το  ανέφερε ότι τα στοιχεία για τον συνολικό απολογισμό των θανάτων και για τις νοσηλείες λόγω της COVID-19 για σήμερα δεν ήταν ακόμη διαθέσιμα λόγω μιας τεχνικής βλάβης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments