Διεθνή

Τούρκικο ΥΠΕΞ: «Αν η Ελλάδα συνεχίσει να αυξάνει την ένταση στην περιοχή, θα είναι η χαμένη»

Τούρκικο ΥΠΕΞ: «Αν η Ελλάδα συνεχίσει να αυξάνει την ένταση στην περιοχή, θα είναι η χαμένη»
Τούρκικο ΥΠΕΞ: Ανακοίνωση εξέδωσε με αφορμή δημοσιεύματα που μιλάνε για παρουσία Ελλήνων εθνοφυλάκων στο Καστελόριζο. Κατηγορεί την Ελλάδα ότι δεν σέβεται το διεθνές Δίκαιο.

Συνεχίζεται  αμείωτη η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αυτή τη φορά με το τουρκικό ΥΠΕΞ να εκδίδει ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την Ελλάδα ότι δεν σέβεται το διεθνές Δίκαιο, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν την παρουσία Ελλήνων εθνοφυλάκων στο Καστελόριζο.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ επικαλούμενο τη συνθήκη ειρήνης του Παρισιού τονίζει ότι «αν τα δημοσιεύματα ευσταθούν πρόκειται για άλλη μια ένδειξη ότι ότι η Ελλάδα δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και παράλληλα δείχνει τις πραγματικές τις προθέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Τέτοιες προκλήσεις δεν βοηθούν καθόλου την Ελλάδα. Αν η Ελλάδα συνεχίσει να αυξάνει την ένταση στην περιοχή, θα είναι η χαμένη. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της όπως ορίζει το διεθνές δίκαιο».

Στο ίδιο κλίμα οι δηλώσεις του Ερντογάν

Νωρίτερα σήμερα οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου έριξαν κι άλλο λάδι στη φωτιά, ανήμερα της Γιορτής της Νίκης, εθνικής γιορτής των Τούρκων λέγοντας ότι «το βέλος έχει φύγει από το τόξο και σίγουρα θα βρει το στόχο του”,για να συνεχίσει: “Απειλές κατά των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στην περιοχή, ιδίως στις περιοχές της Μεσογείου και του Αιγαίου, έχουν προστεθεί στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας».

Το «ερώτημα» του Ερντογάν προς τον Ελληνικό λαό

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ανίκανους όλους τους ηγέτες της Ελλάδας. Συγκεκριμένα κατά την ομιλία του αναρωτήθηκε: “Αποδέχεται ο ελληνικός λαός ό, τι θα του συμβεί εξαιτίας των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών του; Γνωρίζει ο γαλλικός λαός ότι θα πληρώσει το τίμημα λόγω των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών του;».

Λίγο νωρίτερα είχε επισκεφτεί το μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, στην Άγκυρα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: “Τα επιτεύγματα μας σε διάφορους τομείς είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα μας και τα συμφέροντα της χώρας μας. Ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν θα δεχθούμε απειλές και εκβιασμούς. Θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας βάσει του Διεθνούς Δικαίου και των διμερών συμφωνιών”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι δηλώσεις δεν ήταν καθόλου τυχαίες τη συγκεκριμένη ημέρα. Στις 30 Αυγούστου οι Τούρκοι γιορτάζουν τη νίκη του τουρκικού στρατού επί του ελληνικού, στις 30 Αυγούστου του 1922.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments